Iveta (33): Přítel mi zatajil, že má dítě. Co si o tom myslí psycholog?

žena, zrzka
Zdroj: Pixabay.com

Potkáte člověka, o kterém si myslíte, že je skvělý a že jste konečně našli toho pravého. Brzy ale pravda vyjde najevo a vy zjistíte, že má dítě. Jen se vám o tom zapomněl zmínit. Co vám asi ještě tají? A jak to řešit? Radí psycholožka Jana Kotalová.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 25. 03. 2020 12:00

Jmenuji se Iveta a je mi 33 let. Před třemi lety jsem poznala skvělého muže. David (37) byl charismatický a dokázal mě rozesmát. Měli jsme pár rande a začali jsme spolu chodit. Než jsem Davida poznala, měla jsem pár nevydařených vztahů a se svým životem jsem nebyla moc spokojená.

Pan Dokonalý

David měl spoustu koníčků, do kterých mě postupně zasvěcoval. Byla jsem s ním šťastná. Ovšem byly situace, kdy se delší dobu neozval nebo říkal, že nemá čas. Bylo mi to divné, ale nevěnovala jsem tomu velkou pozornost. Prostě jsme si užívali! A protože jsme si rozuměli, bleskla mi hlavou myšlenka společného bydlení.

Společné bydlení odmítl

Když jsem to Davidovi navrhla, rázně odmítl a řekl, že mu to vyhovuje tak, jak to je. Byla jsem zklamaná, zklamaná z toho, že o tom alespoň nepřemýšlel. A tak jsme se dále scházeli a podnikali společné akce a výlety. Zhruba před měsícem mi David opět odmítl schůzku s tím, že musí být déle v práci.

Má syna, zatajil mi to

Domluvila jsem si tedy schůzku s kamarádkou Pavlou a vyrazily jsme na kávu a nákupy. V jednom obchodním domě jsem však nevěřila svým očím. Uviděla jsem Davida. A nebyl sám. Vedle něj šel vysmátý klučina, který mu říkal tati. Musela jsem rychle pryč. Vyběhla jsem ven a začala brečet. Hlavou se mi honilo tisíc myšlenek: Je ženatý? Má dítě? Proč mi to zatajil?

Od jednoho známého jsem se dozvěděla, že má opravdu dítě, ale s bývalou přítelkyní se rozešli. Já teď nevím, co mám dělat. Jak reagovat? Co mu říct? Poslední setkání jsem odmítla. Nechci ho ztratit, ale tohle mě velmi ranilo.

NÁZOR ODBORNÍKA: Co odpovídá psycholožka Jana Kotalová?

,,Chápu velké zklamání a rozčarování Ivety z Davidova lhaní. Pokud by se skutečně jednalo o fakt, že má dítě z předchozího ukončeného vztahu a myslel to s Ivetou vážně, asi by se nebránil tuto skutečnost říct a pravděpodobně by alespoň uvažoval o jejím návrhu posunout vztah dál. Možná to Iveta sama v hloubi duše cítí, a proto se bojí přímé komunikace, není připravena na variantu ukončení vztahu. Potřebuje si sama ujasnit, o jaký vztah má zájem a co očekává. Také je možnost, že se bál to přiznat, aby o ni nepřišel a o další vztah stojí dál, to nevíme... Nezbývá než do tohoto „kyselého jablka kousnout“, pravda může v první chvíli bolet, ale určitě ji to poškodí méně oproti dalším letům trápení se v neperspektivním vztahu 'hezkých chvilek bez záruk', tam vypadá téměř každý jako pan Dokonalý.“

Zdroj: psychologie-kotalova.cz

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články