Máte za sebou bolestivý rozchod? Těchto pět tipů vám možná uleví

Rozchody bývají opravdu bolestné
Zdroj: pixabay

Rozchody nikdy nebývají veselé. I když se rozejdete v dobrém, stejně pocítíte smutek a bolest. Na zlomené srdce mnoho léků neexistuje. Jak se tedy zachovat a pocity po rozchodu přežít?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 30. 04. 2018 10:01

Láska na celý život neexistuje aneb nešťourejte se v minulosti

Málokdo zůstane se svým prvním parterem celý svůj život. To jsou opravdu výjimky, nebo pohádky. Když vám dá váš miláček košem, nebo vy jemu, je to sice smutné, ale nemusíte se z toho hned hroutit. Dřív nebo později příjde někdo další a možná i lepší, o koho je dobré stát. Neutápějte se ve vzpomínkách na minulost. Je čas jít dál. Rozchodem rozhodně nic nekončí.

Vypovídejte se

Sdílená bolest je bolest poloviční. Špatné zážitky a smutek je třeba občas ze sebe vypustit a ventilovat. Vypovídejte se ze všeho svého smutku a povězte, například své kamarádce, vše, co vás štve. Je to neuvěřitelná úleva.

Nepijte

Alkohol nedává rozhřešení, jen na své chmury na chvilku zapomenete. Na chvilku, ne na vždy. Přepít vše zlé je pouze krátkodobá záležitost. Dlouhodobé pití je na škodu.

Nemstěte se

Ublížil vám váš parter rozchodem tak moc, že ho z duše nenávidíte a máte sto chutí mu vše vrátit i s úroky? To je v pořádku. Tyto pocity má každá druhá, která je po bouřlivém rozchodu. Zůstaňte v tomto případě pouze u myšlenek a k činům nikdy nepřistupujte. On vám za to vážně nestojí.

Neškemrejte. Máte snad svou důstojnost

Škemrání, aby vás vzal zpátky je snad to nejhorší, co můžete udělat. Není to vhodné (ten člověk s vámi očividně být nechce) a ještě se tím ponižujete na samotné dno. Žila jste roky před ním, můžete spolehlivě žít i po něm.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články