Jak se vyrovnat s rozchodem? Není to snadné, ale jde to

Rozchod bolí
Vyrovnat se s rozchodem není jednoduchéNení dobré, trápit se přehnaně dlouhosebelítost nic neřešíAni hysterické scény+ 4 fotky+ 5 fotek

Rozchody se svým partnerem spousta lidí prožívá odlišně. Někoho to složí, někdo se z toho celkem dobře otřepe. Bolest a smutek z toho, že vás milovaná osoba už nemiluje a odchází, je ale u všech lidí stejná. Jak se rychle vyrovnat s tím, když vám někdo dá kopačky?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 08. 03. 2018 19:22

Nesnižujte se k prosbám a škemrání

Toto je vůbec nejhorší věc, jako můžete po čerstvém rozchodu udělat. Prosení a někdy i hysterické scény a bombardování smskama  s tím, aby vás protějšek vzal zpátky je chyba! Za prvé ničeho nedosáhnete a za druhé máte přeci hrdost. Když vás milovaná osoba nechce, asi k tomu má důvod. A i když vás vezme na milost a vrátí se k vám, problémy se nevyřeší, protože budete ve stále nefunkčním vztahu nešťastní.

Zabavte se

Snažte se přijít na jiné myšlenky a na to, co se stalo, nemyslete. Život jde dál i bez něj. Běžte s kámoškou do kina, vyrazte do klubu, nebo na nějakou pořádnou dámskou jízdu. Někomu pomáhá práce, někomu společenský život, nebo koníčky. Pozor na alkohol. Občas pocity smutku a deprese ještě víc prohloubí.

Odstřihněte se od něj

Odešel? Zbavte se všeho, co ho může připomínat. Pomůže to zapomenout. Máte-li finance a možnosti, přestěhujte se i do nového bytu, pokud vám starý byt bývalého připomíná. Jestli jste společně navštěvovali stejná místa, dejte si od nich na malou chvilku pauzu. Eliminování vzpomínek je pro některé lidi opravdu vysvobozující.

Najděte si novou známost

Zní to jako klišé a občas to opravdu nejde, ale zkuste se znovu zamilovat a najít si někoho jiného. Nová láska je nejlepší lék na tu starou.

Když nic nepomáhá

Když nepomáhá absolutně nic a rozchod nás stejně nenávratně bolí, je dobré navštívit psychoterapeuta, který by trápení zmírnil

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články