Nechcete být za hlupáky? Co nikdy neříkat novopečeným rodičům

Jdou vám vaši příbuzní či kamarádi ukázat svého nového člena rodiny? Těchto vět a otázek se raději vyvarujte. Kord, když nemáte sami děti žádné
Zdroj: zdroj: pixabay

Rady o dětech od lidí, kteří sami děti nikdy neměli, prý nenávidí až 90 % novopečených rodičů. Jako rodiče jste vystaveni slýchat kritiku ze všech stran a prakticky od kohokoliv. Za chyby ve výchově a v přístupu ke svému dítku jsou přitom většinou pranýřovány především matky než otcové. Co tedy novopečené rodiče dokáže rozžhavit doběla?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 30. 04. 2018 21:35

To nic, toho si nevšímej

Top rada na každý dětský karambol. Nemáte si všímat toho, že vaše dítě je od pláče celé modré? Něco ho evidentně bolí, ale vy nevíte co? S každým prdíkem sice za doktorem chodit nemusíte, ale úplné přehlížení problémů, jak vám okolí rádo radí, rozhodně také dobré není. 

To ti nevadí, že ještě nechodí, nemluví, má pleny apod.

Asi ano, vadí vám to. Ale co naděláte, když je vaše dítě jednoduše paličaté a plenu si sundat nechce (u větších dětí) nebo prostě ještě nezačalo mluvit či chodit. Sice se říká, že má všechno svůj čas, ale i tak je to pro vás jako rodiče deprimující, protože se bojíte o jeho správný vývoj. A tyto řeči vám ze strachu zrovna moc neuberou.

Jsi pro dítě vzorem. Pamatuj na to

Na této radě není nic špatného, ale ten, kdo ji pronáší, ji říká z dost arogantní pozice. Jak jste se vůbec dostali na tenhle piedestal, ze kterého kážete ostatním? Vlastně vám tím chce říci, že se chováte jako totální jantaři.

Nerozmazluj

Když koupíte svému dítku autíčko, okamžitě ho dle druhých musíte rozmazlovat. Jak své dítě rozmazlujete nebo nerozmazlujete, může být okolí úplně jedno. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články