Kamarád, nebo imperátor: Do jaké kategorie spadá váš šéf?

A jaký je váš boss?
Zdroj: Pixabay

Jsou tací, kteří mají štěstí a jejich šéf jim vyhovuje. Těch, kteří by k vedení svého pracoviště neměli ani jednu výtku ale moc není. Každý má něco. Některý se snaží se svými zaměstnanci kamarádíčkovat, jiný vládne pevnou rukou. Je otázka, která varianta je lepší. Přinášíme vám 4 typy šéfů, se kterými se můžete potkat.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 04. 2018 15:04

Imperátor

Jde o šéfa a člověka, který je nabitý egem a narcismem. Všechno ví nejlépe, všude byl čtyřikrát a jeho slovo je svaté. Má sklony k despotismu a nikdo si nesmí dovolit nesouhlasit s jeho názory. Nenechá si v ničem poradit. Vždyť on je velký imperátor, který ví vše nejlépe. Má dohled a přehled naprosto o všem, co se ve firmě šustne. Nejčastější argument? Udělej to, protože jsem to prostě řekl.

Kamarád

Pozor na takovéto šéfy. Dělají ze sebe největší kamarády. Chtějí se družit a bavit a tahat z podřízených rozumy a moudrosti na druhé, kterým by mohli zavařit nebo uškodit. Tito lidé jsou nebezpeční. Nikdy nevíte, co se kde dozvědí a hlavně, kdy to vytáhnou proti vám.

Kolega

Občas se stane, že nejšikovnější kolega je povýšen. Není to sice pravidlo, ale touto událostí nastává jeho kolegům peklo na zemi. Nadřízený kolega totiž přestane být kamarádem a bude se ze všech svých sil snažit dokázat, že na místo šéfa prostě má, a je dost možné, že se po podřízených bude hezky vozit. I když se vše vyřeší a pár věcí si vyříkáte, vaše vztahy už nebudou to, co bývaly. Exkolega prostě bude na druhé straně barikády.

Flákač

Neustále si fňuká, kolik má práce a jak nic nestíhá, a všechny otravuje s pomocí. Zaměstnanci tedy zůstávají přesčas a makají jako šrouby. Když ale k šéfovi vlezete do kanceláře, dělá většinou jen to, že na počítači mastí Spider solitaire.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články