Máte nového přítele, který vás chce představit své rodině? Jak zvládnout první setkání a jak vyjít s nepříjemnými rodiči?

Občas se se starší generací vychází obtížně
Zdroj: zdroj: pixabay
Nejvíce rozbrojů vzniká, když dvě generace bydlí pod jednou střechouObčas je to těžkéDěti své rodiče bráníI když můžete být rozhádaní do krve+ 1 fotka+ 2 fotky

Našli jste svou životní lásku a čeká vás seznámení s jeho rodinou? Jak nejlépe zaujmout a jak zvládnout situaci, když vás jeho rodina jednoduše nepřijme?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 07. 04. 2018 17:14

Jak udělat první dojem?

Jestliže jdete poprvé poznat rodiče vašeho vyvoleného, je vždy dobré se na to připravit. Upravte se a naličte. Ne moc vyzývavě a ani ošuntěle. Zvolte spíše elegantní styl. Líčení by mělo být jemné a ne příliš výrazné. Aby si vaši budoucí tchánovci nemysleli, že jste právě utekla z vykřičeného domu. Je dobré být milá, nezacházejte však do extrémů. Když budete až přehnaně milá, bude to působit rušivě a nepřirozeně. Nedělejte ze sebe nikdy to, co sama nejste. Vždy se to pozná. Recept je tedy velice jednoduchý. Důležité je být svá a komunikativní.

A když to nevyjde a budoucí tchýně s tchánem vás i přes to nemají rádi…

Uvědomte si, že se nacházíte v cizí rodině, kdy byli jeho rodiče zřejmě vychováváni jinak

Není dobré měnit zavedené pořádky, které v jejich rodině panují. Působí to jen neříjemnosti. Jestli tedy víte, že manželova rodina například nemá ráda, když se v její přítomnosti mluví o politice, tak o ní jednoduše nemluvte a nedrážděte tak hada bosou nohou. Stejně to samozřejmě platí i naopak.

Najděte společné téma

Zkuste se na svět podívat jejich očima a najít společné téma, které by vás sblížilo. Když nic takového nenajdete, zkuste alespoň dělat, že vás některá jejich aktivita či koníček opravdu zajímá. I když to bude něco neuvěřitelně nudného.

Naučte se odpovídat na otravné otázky

Otázky typu kdy se vezmete, kdy budete mít děti, kdy začnete bydlet, kdy budete stavět apod. jsou opravdu běžné a časem se na ně začne tchýně s tchánem ptát vážně často. Obrňte se. Je to o nervy. Vymyslete si nějakou neutrální odpověď a tu trpělivě opakujte. Například: „Jakmile budeme chtít založit rodinu, dáme vám hned vědět.“

Mluvte o problémech

Vadí vám něco? To je přirozené. Tak to zmiňte. V této fázi ale nastává ten největší problém. Rodiče vašeho partnera jsou starší, takže byste k nim měla mít úctu, a především je zvykem, že rodiče vlastní děti brání. Promluvte si nejdříve se svým partnerem a potom seberte odvahu a zkuste to říci i jeho rodičům.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články