Největší trapasy na rande aneb Když muži mají své dny

Běžte lásce naproti. V případě, že váš randič není úplně takový, jaký jste si představovala, postupujete riziko, že se to prostě nepovede.
Zdroj: Pixabay.com
Není vhodné zvát ženu na první rande do opulentní restaurace, obzvlášť, když vaše finanční možnosti jsou někde jinde. Trapas s nedostatkem financí může první schůzku rychle proměnit v poslední. Sklenka vína může být při první schůzce příjemnou vzpruhou, protože odbourá nervozitu. Zůstaňte ale raději u jedné maximálně dvou. Muži, kteří neodhadnou míru alkoholu, nejsou zrovna v kurzu. První rande má být o společném poznávání. Proto nemluvte pouze o sobě, ale dejte prostor také ženě. Ukažte jí, že o ni máte zájem. Ptejte se na její záliby, koníčky, sny. Třeba najdete další společné body. Nesnažte se ženu překvapit, obzvlášť, když se teprve poznáváte. Raději se s ní domluvte předem, zda by se jí například líbil výlet na kole nebo spíš návštěva divadla. Pokud se zrovna netrefíte, z mnoha důvodů nemusí být atmosféra taková, jakou jste si představovali. + 3 fotky+ 4 fotky

Když muž potká ženu svých snů, obvykle na ni chce udělat ten nejlepší dojem. Jenže velmi často takovou snahu vezme za nesprávný konec a vznikne faux pas, které může první rande odsoudit do schůzky poslední. Jaké jsou tedy nejtenčí ledy při seznamování, kterých byste se měli vyvarovat?

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 25. 01. 2020 12:00

Sepsali jsme několik základních pravidel, která by měl dodržovat každý muž. Takže pánové, jak na to, abyste se stali neodolatelnými a žádoucími i na další rande:

Předkrmem nezabodujete

První pravidlo zní: pozvěte ženu jen tam, kde si to můžete dovolit. Pokud nemáte zrovna peníze na drahé luxusní restaurace, zvolte jednodušší a dostupnější varianty. Nebo můžete místo seznamovacího oběda či večeře pozvat dotyčnou na kávu či procházku. Je to pořád lepší, než když se chcete předvést, ale při placení vám dojdou slova, takže budete muset vaši milou požádat o příspěvek. Vůbec nejhorší dojem uděláte, když vezmete ženu někam, kde ji omezíte výběrem z jídelního lístku, který zúžíte z finančních důvodů jen na předkrm. Pozor, i to se může stát. Proto dbejte na svoje finanční možnosti a volte takové cesty, které si můžete dovolit i bez dotace ženy.

Nemluvte jen o sobě

Druhé pravidlo, kterým je radno se řídit, je: dejte ženě prostor a mluvte o ní. Pokud většinu času mluvíte jen o sobě, aniž byste projevili zájem o ni, právě jste prohráli svou šanci. Některé ženy o sobě nerady mluví, musí ale vidět, že vám na nich záleží. Pokud je neposloucháte, zasahujete do jejich vyprávění, či dokonce během něj koukáte do mobilu nebo z okna, buďte si jisti, že tuto ženu vidíte naposled. Stejně tak, pokud si ženě začnete stěžovat na svůj život, finanční situaci anebo minulou partnerku. Nemusíte rozumět všemu, co žena naproti vám říká, snažte se jí ale naslouchat. Buďte pozorní, pověste jí kabát, otevřete a galantně podržte dveře. Myslete na to, že praví gentlemani mají vždy zelenou!

Pozor na okázalosti

Třetí pravidlo radí: vyhněte se extrémům. Ne vždy je nutno udělat dojem okázalostí. Ženy totiž mají rády férové a upřímné muže, kteří si na nic nehrají. Proto zapomeňte na vypůjčené auťáky nebo byty. V jednoduchosti je síla. Nezvěte ženu na exotickou hostinu, pokud neznáte její chuťové preference. Stejně tak není vhodné si s ní domlouvat první schůzku u vás doma, v sauně nebo tělocvičně, kde se můžete předvést.

Alkohol a pracovní záležitosti stranou

Je v pořádku dát si spolu sklenku dobrého vína. Pokud ale nevíte, kde máte záklopku, raději se alkoholu vyhněte. Není nic trapnějšího, než když se při snaze uvolnit naopak opijete. Také, pokud je to možné, nevyřizujte během schůzky své pracovní záležitosti. Dáváte tím ženě najevo, že k ní nemáte úctu, a že práce je pro vás přednější.

JAKÝM DALŠÍM TRAPASŮM BYSTE SE MĚLI VYHNOUT? PODÍVEJTE SE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články