První rande: 6 spolehlivých zabijáků

První rande: 6 spolehlivých zabijáků

Podle všeho nemůže být první rande těžká disciplína. Máme nespočet návodů, jak se chovat i jak se nechovat, seznamy vhodných konverzačních témat i doporučení, jak se obléknout a učesat. Přes to všechno se první schůzka nemusí podařit? Proč? Jednoduše proto, že jsme jenom lidé se všemi vrozenými vlastnostmi, návyky i zlozvyky. Následující výčet „zabijáků“ prvního rande tudíž berte jako inspiraci.

Jana Jánská
Jana Jánská 12. 04. 2017 08:48

1. Přehnaná dychtivost

Nemůžete uvěřit tomu, kolik věcí máte společných! Od koníčků po názory. Nezvedejte však pomyslné stavidlo... a nezahlcujte ho přílivem vášnivých emocí.

„Pokud se rande vydařilo, rozhodně uspořádejte další, jen mu možná neposílejte nespočet esemesek a nevyhlašujte, že je vaší novou nehynoucí láskou,“ řekla deníku The Independent Barbara Bloomfield, členka vztahové poradny Relate.

„Zároveň se na rande vyhněte tématům, jako zdali chce děti nebo svatbu. Tyto druhy konverzací raději přenechejte párům v dlouhodobých, pevných vztazích,“ doplnila.

2. Nadměrné mluvení o sobě

Vždyť je to zcela očividné, viďte? Přes to všechno býváme na prvních rande mistry v rozebírání vlastních osobností. „Lidi obvykle začnou brblat, protože jsou nervózní. Nebo jen nemají potřebné komunikační dovednosti,“ řekla Bloomfield.

Společenským „repelentem“ je také vychloubání. Téměř polovina lidí (48 %) ho označila za velké NE na první schůzce.

3. Hrubost vůči obsluze

Největší faux pas na rande podle průzkumu z roku 2014, uvedl The Independent. Ten se rovněž obrátil na singles, aby popsali své vlastní zkušenosti. A právě nezdvořilost vůči personálu považují za „vypínač“ přitažlivosti.

„Je to zásadní odrazující prvek, když je někdo na rande hrubý k obsluze,“ řekla čtyřiadvacetiletá Rhiannon. „Nutí mě to si myslet, že svou zdvořilost předstírá, jen aby na mě zapůsobil, ale ve skutečnosti to dobrák není.“

4. Opilost

Zatímco sklenka vína může uvolnit napětí v těle i mysli, jejich násobek může napáchat neplechu. Podle dotázaných singles je přehnaná konzumace alkoholu (včetně důsledků) nepochopitelná.

Lomcuje vámi nervozita? Nebojte si objednat sklenku martini nebo něčeho jiného, jemnějšího. Mějte však nad sebou kontrolu. Nezvládnutá konzumace alkoholu na prvním rande dobrý dojem neudělá.

Ctitelovi tím dáte prostor pro imaginaci, copak za tím vězí. Nervozita? OK. Potlačování osobních problémů? Nebo sklony k alkoholismu? Jen opravdový dobrák se v takových situacích slituje nad někým, koho nezná, a přijme pozvání na druhé rande.

5. Hovoření o bývalých partnerech

Zase – je to zcela zřejmé? Jenže stejně jako v případě hovoření o sobě zmiňujeme naše bývalé na rande až příliš často.

„Je přirozené, že se náš ex přimotá do konverzace během rande, ale snažte se takové zmínky vědomě snížit na minimum,“ doporučila Bloomfield. Nebo tím můžete neúmyslně vyvolat dojem, že jste se přes rozchod ještě nepřenesli. A to pochopitelně zájem nového nápadníka neprohloubí.

6. Kontrolování telefonu

Současná společnost je natolik závislá na internetovém obsahu, jako kdyby ji postihla nějaká choroba. Zkuste pozorovat na společných setkáních své přátele. Berou každou chvíli do rukou své smartphony, je to tak?

S technologickým pokrokem se z nás stali narkomani, kteří se cukají bez pravidelného přísunu online obsahu. A to je důvod, proč se tolik schůzek nepovede.

Ačkoliv se těžko odolává doteku telefonu na rande, jeho přehnané kontrolování může vyvolat u druhé strany pocit, že vás nezajímá.

Tak pozor, ať od sebe omylem neodradíte zajímavou partii... která se později může vyklubat v celoživotní lásku.

Zdroj: The Independent

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články