Leonardo DiCaprio: Suverén, který měl nespočet žen. Jeho soukromí však ovlivňuje psychická porucha

Leonardo DiCaprio: Suverén, který měl nespočet žen. Jeho soukromí však ovlivňuje psychická porucha
Zdroj: Showpix.com
Herec si své jméno vybral sám. Když jeho maminka v těhotenství navštívila galerii, kopl ji před obrazem Leonarda Da Vinciho.
Dle novinářů, kteří měli možnost s hercem dělat rozhovor, je velmi nudný. Dokáže prý mluvit jenom o přírodě.
V roce 2014 přiznal, že nikdy nezkusil žádnou drogu.
Na školu vzpomíná Leonardo jen v dobrém. Rodiče jej dali na tu, která vyznávala experimentální výuku a podporovala jej v herectví.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Hollywoodský krasavec Leonardo DiCaprio slaví 46. narozeniny. Hvězdný herec filmů Titanic, Velký Gatsby či Revenant Zmrtvýchvstání byl již s nespočtem žen, přesto se zatím neusadil. Někteří říkají, že za to může jeho matka. Možná mu v tom brání psychická porucha, anebo jen dává na první místo přírodu, do jejíž ochrany je velmi zapálený.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 11. 2020 13:30

Leonardo DiCaprio se narodil 11. listopadu 1974 v Los Angeles. Je to herec, producent a enviromentální aktivista. Je držitelem Oscara, Zlatých glóbů, ale i nechvalně proslulé Zlaté maliny. V roce 2014 byl jmenován poslem míru Spojených národů se zaměřením na globální oteplování.

Svobodný a bezdětný

Má Leonardo DiCaprio v milostném životě jenom smůlu, nebo se nechce usadit? Byl již se spoustou žen, měl krátké i delší vztahy, ale stále nenašel tu pravou. Anebo je ještě ve hře jiná osoba? Traduje se, že mu v tom brání jeho maminka Irmelin. Když jde o ni, zjihne Leonardo jako beránek.

Už od 12 let jej podporovala v tom, aby se dal na herectví. A aby ne. Byl v jejích očích krásný a nadaný. Jejich pouto vydrželo dodnes. Jezdí na společnou dovolenou, chodí na basket či na předávání Oscarů. Není tak divu, že pokud se některý z DiCapriových vztahů začne rýsovat na vážno, musí daná žena projít schvalovací, jednočlennou komisí. Třeba herečka Blake Lively. Stačil jeden společný oběd s Irmelin a bylo po lásce.

Duševní porucha

Psychické problémy se nevyhnuly ani hvězdě Titanicu. Přesněji trpí úzkostnými stavy, které jsou součástí obsedantně kompulzivní poruchy. Mezi jeho největší můry patří, že šlápne do žvýkačky nebo nechá zapnutou troubu. Tyto obavy jsou ale obvykle zcela neopodstatněné.

Obsedantně kompulzivní porucha je druhým nejčastějším psychickým onemocněním po depresi. Objevuje se obvykle kolem dvacátého roku života. K léčbě této poruchy se, kromě léků, doporučuje také sport, relax, a co je nejdůležitější, eliminace stresu. Právě ten je ve většině případů hlavním spouštěčem.

Ekologický aktivista

Kromě maminky má Leonardo v životě ještě jednu lásku, na kterou nedá dopustit, a sice přírodu. Zařadil se tak mezi další hollywoodské hvězdy, které se rozhodly aktivně chránit životní prostředí. Díky tomu se také spřátelil s režisérem Martinem Scorsesem, který má o ekologii stejný zájem. Navíc ho pravidelně obsazuje do svých filmů.

V roce 2004 koupil DiCaprio nedaleko Belize jeden ostrov, na němž vystavěl sedmdesát dva luxusních domů. Samozřejmě, že splňují ty nejpřísnější ekologické normy. Na stavbu se použily jen místní materiály a elektřinu zajišťují solární panely. S plasty si tam nikdo ani neškrtne. Posledním důležitým pravidlem je respektování prostoru, který je vyhrazen zvířatům. Jen tak se může docílit vzájemné symbiózy.

Zdroje informací:

Wikipedia: Leonardo DiCaprio

Oficiální stránky Leonarda DiCapria

Theguardian.com: Leonardo DiCaprio

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články