Drsné natáčení filmu Revenant. DiCaprio si sáhl na pokraj svých sil

Ve filmu si Leo sáhl na pokraj svých sil
Leo si během natáčení prošel očistcemJedno z míst, kde se natáčeloNádhera, že?Z natáčení+ 4 fotky+ 5 fotek

Myslíte si, že natáčení filmů vlastně vůbec není žádná fuška? Že jsou herci obletování týmem maskérů, mají ,,nohy v teple“ a inkasují za to miliony? Miliony sice možná opravdu inkasují, ale občas jsou ty peníze opravdu zasloužené. Například u filmu Revenant z mrtvých vstání.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 17. 03. 2018 17:24

Film Revenant z mrtvých vstání byl po svém uvedení velkým hitem, za který dostal Leonardo DiCaprio vytouženého Oscara. A byl opravdu zasloužený. Nejenom jeho skvělým hereckým talentem, ale také faktem, čím vším (a nejenom on) si musel natáčením projít. Režisér filmu Alejandro González Iñárritu vláčel herce a štáb vodou, sněhem, mrazem a deštěm. Vyždímal z nich opravdu maximum. Herec Tom Hardy se s režisérem často hádal kvůli veliké nebezpečnosti scén.

Režisérovi šlo o naprostou autentičnost a realismus, což by před zeleným plátnem nikdy nedosáhl. Herci tedy měli opravdu na co vzpomínat.

Leonardo DiCaprio se velice tvrdě připravoval

DiCaprio hraje ve filmu hlavní roli a rozhodně ji vzal velice vážně. Nechal si narůst dlouhé vlasy a vousy, začal se učit indiánské jazyky a indiánské léčivé techniky a dokonce doopravdy snědl pravé syrové maso bizona. A to i za předpokladu, že je přísným vegetariánem. Dle jeho slov to byl jeho největší výkon v jeho herecké kariéře. Málem totiž dostal zápal plic. Hodiny v ledové vodě, které musel kvůli natáčení strávit, se na něm podepsaly. Do toho všeho trávil DiCaprio asi pět hodin denně v maskérně, aby mu maskéři nalíčili na tělo šrámy a zranění, který mu ve filmu měl způsobit medvěd.

Tvrdé podmínky

Film se natáčel dlouhých devět měsíců v té nejtvrdší kanadské divočině. Teploty klesaly hluboko pod nulu a na každém kroku hrozilo, že se filmaři střetnou s medvědem. DiCaprio byl nucen neustále se přesouvat. Vzhledem k tomu, že se film natáčel v reálné přírodě s reálným světlem, museli se neustále přemisťovat, aby na dobré světlo narazili. To znamenalo, že natáčet mohli jen pár hodin denně. Tyto nelidské podmínky se nakonec vyplatily. DiCaprio za film dostal vytouženého Oscara.

Proč zrovna DiCaprio

Režisér filmu neobsadil DiCapria do svého filmu jen tak náhodou. DiCaprio je velkým ekologem a je znám svým bojem za záchranu přírody. Na její ochranu už věnoval několik milionů dolarů. Při předávání Oscarů také prohlásil, že natáčení filmu muselo být kvůli globálnímu oteplování pozastaveno. Hodně rychle totiž roztával sníh a to byl jeden z důvodů, proč se štáb tak často stěhoval. Toto byl také praví důvod, proč Iñárritu, Lea, do filmu obsadil. Chtěl ukázat nádheru divoké přírody a taky upozornit na to, že by se měla chránit a Leo mu jeho vizi pomohl zrealizovat. A je tomu skutečně tak. Film je sice velice realistický a drsný, ale nádherné záběry na zasněženou kanadskou krajinu uchvátí každého.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články