Romantická komedie Rozchod!: Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se dali v reálu dohromady

Rozchod! je film společnosti Universal Pictures, který měl premiéru v USA 22. června 2006, v ČR měl premiéru 31. srpna 2006. Hlavní role byly obsazeny Vincem Vaughnem a Jennifer Anistonovou. Scénář napsali Jay Lavender a Jeremy Garelick.
Zdroj: Kinobox
Rozchod! je film společnosti Universal Pictures, který měl premiéru v USA 22. června 2006, v ČR měl premiéru 31. srpna 2006. Hlavní role byly obsazeny Vincem Vaughnem a Jennifer Anistonovou. Scénář napsali Jay Lavender a Jeremy Garelick.Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. což by mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět.Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek, které provázejí sto procent partnerských vztahů. Na jejím konci se Brooke (Jennifer Aniston) a Gary (Vince Vaughn) rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat. V tu chvíli se rozjíždí velmi zábavný souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu. + 5 fotek+ 6 fotek

Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Což by samozřejmě mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět.

Petra Járková
Petra Járková 14. 10. 2019 14:00

Zápletka

Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek, které provázejí sto procent partnerských vztahů. Na jejím konci se Brooke  v podání Jennifer Aniston a Gary v zastoupení Vince Vaughna rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat. V tu chvíli se rozjíždí velmi zábavný souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu.

Přátelství

Jedná se o čtvrtou hereckou spolupráci Vince Vaughna a jeho kamaráda, režiséra Jona Favreaua.

Láska na place

Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se naopak dali dohromady. Románek jim ale dlouho nevydržel.

Velký výdělek

Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů a už během prvních třech dnů promítání (2.–4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 milionu dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu.

Cena za vzájemnou chemii

Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci.

Role pro rodiče

Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaughna, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston.

Dieta

Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů.

Pozměněný konec

Původní závěr se nelíbil divákům na testovací projekci, a tak herci museli zpět před kameru. Podle zákulisních informací snímek nakonec nekončí příliš odlišně, jen se přepsalo několik scén.

NA SNÍMKY Z FILMU ROZCHOD! SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII ROZCHOD! SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 18 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články