Fantasy film Muž z oceli: Kvůli roli Supermana musel být Henry Cavill na drsné dietě, Sean Penn roli odmítl

Muž z oceli je britsko-americký akční film z roku 2013 režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů o Supermanovi z vydavatelství DC Comics.
Zdroj: TV Nova
Muž z oceli je britsko-americký akční film z roku 2013 režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů o Supermanovi z vydavatelství DC Comics.Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři.+ 5 fotek+ 6 fotek

Britsko-americký akční film natočený režisérem Zackem Snyderem z roku 2013 na motivy komiksů o Supermanovi vypráví příběh malého chlapce, který si uvědomí, že má nadpřirozené schopnosti a nepatří na planetu Zemi. V dospělosti se začne pídit po tom, co zde vlastně dělá a jaké je jeho poslání.

Petra Járková
Petra Járková 03. 03. 2020 16:00

Mladý chlapec zjistí, že má mimořádné schopnosti a že nejspíš není z naší planety. Když dospěje, vydává se na cestu za poznáním, aby zjistil, proč byl vyslán právě na Zemi.

Oscar pro Supermana

Russel Crowe je teprve druhým oscarovým hercem, který ztvárnil postavu Jor-Ela. Tím prvním byl Marlon Brando. A Henry Cavill je prvním neamerickým hercem, jenž se v roli Supermana objevil.

Pryč s červeným spodním prádlem

Jedná se o první snímek, kde má Superman oblek bez klasických červených slipů a opasku. Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru pod falešným pracovním názvem Autumn Frost. Film Muž z oceli je věnován památce producenta Lloyda Phillipse, který zemřel na infarkt.

Drsná dieta

Kvůli roli Supermana v tomto filmu musel Henry Cavill být na dietě o 5000 kJ při nabírání hmoty, poté o 3500 kJ při rýsování svalů do obleku a pak o 2500 kJ pro scény bez svršku. Bylo to pro něj dost drsné a několikrát to chtěl vzdát, nakonec se ale zapřel a dietu zvládl.

Affleck odmítl režii

Ben Affleck odmítl nabídku na režírování snímku z důvodu, že se necítil dostatečně zkušený v oblasti natáčení scén se speciálními efekty.

Rada z dětství

Henry Cavill se s představitelem svého filmového otce, Russelem Crowem, setkal poprvé už v 16 letech. Cavill tehdy navštěvoval internátní školu ve Stowe, kde Russel Crowe natáčel film Životní zkouška. Cavill se ho už tenkrát zeptal na pár rad ohledně herectví, Crowe mu poradil a potom dokonce poslal podepsanou fotografii se vzkazem, že se má držet svého snu.

Čachry s herci

Režisér Zack Snyder prozradil, že si Zoe Saldana mohla zahrát Lois Lane. Nakonec se rozhodovalo mezi ní a Amy Adams, která roli získala.  Zato Henry Cavill, představitel Supermana, o sobě prohlásil, že byl od narození pro tuto roli "vyvolen". Po kamerových zkouškách Zack Snyder prohlásil: "Ano, měl pravdu. Je to Superman." Na začátku měl ale roli dostat Sean Penn, který ji odmítl.

NA SNÍMKY Z FILMU MUŽ Z OCELI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM MUŽ Z OCELI SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články