Zajímavosti o sérii Mission: Impossible: V každém lichém díle má Cruise krátký sestřih a v sudém dlouhý

Akční sérii Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli.
Zdroj: Facebook.com
Akční série Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli.Tom Cruise v hlavní roli špionážního thrilleru. Film byl zčásti natočený v Praze, vznikl na motivy populárního stejnojmenného televizního seriálu, který se u nás vysílal pod názvem Nulová šance.Ve Spojených státech se film, v němž Tom Cruise nejen ztělesnil ústředního hrdinu, ale také jej produkoval, stal diváckým superhitem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Série filmů Mission: Impossible se stala vlajkovou lodí pro mladého Toma Cruise, který v ní započal hvězdnou hereckou kariéru. Pokud milujete střílení, akci a pěstní souboje, pak je právě tento druh filmů pro vás ten pravý. Pojďte se podívat na zajímavosti, které natáčení všech sérií doprovázely.

Petra Járková
Petra Járková 15. 09. 2019 16:00

Mission: Impossible (1996)

V České republice se natáčelo v následujících lokacích: Praha-Smíchov, budova MeetFactory, Nové Město, Bubeneč, Pštrossova a Vojtěšská ulice, Hradčany, Pražský hrad, Vyšehrad, Kozí a Haštalská ulice, Cihelná brána, Staré Město, Mánesův most. Mladá Boleslav – prostory bývalé věznice v Mladé Boleslavi. První díl se natáčel od 13. března do 30. září 1995.

Mission: Impossible II (2000)

Ve filmu je scéna s reálným nožem. Natáčelo se s ním na přání Toma Cruise. Nůž byl uvázaný na přesně odměřený provaz, kdy vzdálenost mezi okem a hrotem byla 6 centimetrů dlouhá. Cruise chtěl, aby Dougray Scott tlačil na nůž plnou silou.

Mission: Impossible III (2006)

Třetí díl režíroval J. J. Abrams. Ve filmu můžeme vidět několik odkazů na jeho seriál Lost (Ztraceni). Také můžeme zaznamenat logo fiktivní společnosti na budově, kde má Tom Cruise ukradnout „králičí packu“. V titulcích je pro změnu poděkování Hanso Foundation (imaginární firma seriálové postavy).

Mission: Impossible IV – Ghost Protocol (2011)

Ethan Hunt (Tom Cruise) si ve filmu nechá nasadit kuklu od dlouhovlasého blonďáka. Scéna odkazuje na první díl z roku 1996, kde se odehrála ta samá situace, když šel navštívit Max (Vanessa Redgrave).

Mission: Impossible V – Národ grázlů (2015)

Tom Cruise má svoje pravidlo, které nikdy neporušuje. V každém lichém díle má krátký sestřih a v sudém dlouhý.

Mission: Impossible VI – Fallout (2018)

Tom Cruise měl v prozatím posledním díle velmi nebezpečnou scénu. Provedl seskok s názvem HALO (High Altitude Low Open), kdy skočil z výšky 8 tisíc metrů střemhlav k zemi. Padák se otevírá až na poslední chvíli ve výšce přibližně 650 metrů nad zemí.

NA SNÍMKY Z FILMŮ MISSION: IMPOSSIBLE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články