Pražské gastronomické festivaly, které byste si na jaře neměli nechat ujít! Vypravte se za dobrým jídlem!

Důležitý aspektem je, že je jídlo připravované a kompletované přímo na místě před zákazníkem, a to bez používání polotovarů
Zdroj: archiv festivalu
Už pošesté se na Smíchovské náplavce uskuteční největší přehlídka exotických chutí a vůní Asia Food FestPražské gastronomické festivaly, které byste si na jaře neměli nechat ujít! Vypravte se za dobrým jídlem!Asijskou atmosféru  Asia Food Festu podpoří celodenní doprovodný program.Asia Food Fest propaguje kulinářské umění Východu, ať už známější Číny, Thajska, Japonska nebo Vietnamu, ale třeba i Libanonu, Gruzie, Ázerbájdžánu, Mongolska nebo Malediv+ 11 fotek+ 12 fotek

S blížícím se jarem je ideální čas vyrazit ven a dát si dobré jídlo a pití. Skvělou příležitostí na ochutnávku oblíbených, ale i netradičních pokrmů z Čech i z celého světa jsou populární gastronomické festivaly, kterých se v naší metropoli koná stále víc. Inspirujte se našimi tipy, kam se můžete v příštích třech měsících vypravit.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 10. 03. 2019 18:00

Street Food Náplavka

KDY: 16. března 10:00–18:00 hod.

KDE: Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží, Praha 5 – Smíchov

Vypravte se za ochutnávkou pouliční gastronomie z celého světa. Tentokrát je festival spojen s oslavami svatého Patrika, v rámci doprovodného programu zahrají DJs, zazní irská hudba, můžete ochutnat tradiční irské pokrmy a drinky nebo se vyfotografovat v originálním fotokoutku. Nepřijdete ani o klasické street food pokrmy jako například vietnamskou Bún chả, izraelský falafel, thajský salát Som Tam, španělskou paellu, venezuelské placky arepa, korejské kimchi, americké chicken wings, gruzínské chacapuri, rumunské pastrami nebo třeba mexické taco a portugalské tapas.

Více informací najdete ZDE.

Food truck show na Náplavce

KDY: 30. března 10:00–18:00 hod.

KDE: Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží, Praha 5 – Smíchov

Na největší přehlídce food trucků se představí více než 40 občerstvení na čtyřech, třech i dvou kolech, speciálně upravené přívěsy, dodávky, rikši, tříkolky či obří grily. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku jídel od klasických food truckových taháků, jako jsou hamburgery, hot dogy, grilované sendviče, káva nebo pizza až po stále více populární belgické či holandské hranolky, thajskou kuchyni, pastrami, vietnamské bagety nebo teplé preclíky.

Více informací najdete ZDE.

Asia Food Fest

KDY: 6. duben 10:00-19:00 hod.

KDE: Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží, Praha 5 – Smíchov

Už pošesté se na Smíchovské náplavce uskuteční největší přehlídka exotických chutí a vůní Asia Food Fest. Festival si klade za cíl nejen propagovat kulinářské umění východu, ať už známější Číny, Thajska, Japonska nebo Vietnamu, ale třeba i Libanonu, Gruzie, Ázerbájdžánu, Mongolska nebo Malediv, ale také nabídnout co nejvíce z kulinářského umění těchto zemí a nabídnout tradiční pokrmy, které si zachovávají svou autentičnost. Kromě populární polévky Phở a baget Bánh mì budou mít návštěvníci možnost ochutnat tradiční vietnamská žabí stehýnka, knedlíčky Dim sum, grilované krevety, pekingskou kachnu nebo poctivé indické Vindaloo. Kuchaři ve svých WOK pánvích připraví přímo na místě například Bún bò Nam Bô, Kung Pao, Pad Thai nebo Pad Kee Mao. V nabídce nebude rovněž chybět japonské pivo, pravá vietnamská káva a spousta dalšího. Celý den bude provoněn vůní koriandru, zázvoru, chilli, galangy nebo kari. Asijskou atmosféru podpoří celodenní doprovodný program.

Více informací najdete ZDE.

Street Food Festival Holešovice

KDY: 14. duben 10:00-20:00 hod.

KDE: Cross Club, Plynární 23, Praha 7 – Holešovice

V roce 2019 vstupuje Street Food Festival do své páté sezóny. SFF je svátkem jídla, nekomerční přehlídkou deseti až dvanácti konceptů pouličních jídel z celého světa. Čeká vás jednoduchý, srozumitelný sortiment, inspirovaný buď zajímavým zahraničním streetfoodem (nejen polévky, grilovaná masa, galetky, palačinky, zmrzliny, sekaná v housce, hamburgery, pizza, tacos, falafel, sendviče, ale i sushi nebo Pho aj.), nebo vylepšením streetfoodu místního. Pořadatelé chtějí nabídnout skutečné pouliční jídlo, a proto zde ve většině nenajdete běžný sortiment jiných festivalů. Důležitý aspektem je, že je jídlo připravované a kompletované přímo na místě před zákazníkem, a to bez používání polotovarů. Festivalu se účastní profesionálové i amatéři.

Více informací najdete ZDE.

Veggie Náplavka

KDY: 1. květen 10:00-21:00 hod.

KDE: Náplavka, Rašínovo nábřeží, Praha 2 – Nové Město

Největší veganská akce v České republice, která se podle loňských zpráv stala dokonce největší evropskou open air veganskou akcí.  Letos Rašínovo nábřeží ožije již poosmé festivalem plným rostlinné gastronomie, ohleduplné ke zvířatům a planetě. Také letos se zde sejde největší výběr veganské gastronomie na jednom místě, návštěvníci zde najdou téměř 100 čistě veganských stánků restaurací, výrobců a obchodů z celé ČR i zahraničí. V programu se návštěvníci mohou dál setkat i se všemi českými předními projekty na ochranu zvířat, připraveny jsou workshopy, rozvojové workshopy, dětský sportovní a kreativní koutek. Samozřejmou součástí Veggie Náplavky je i sport, kterým se pořadatelé z Vegan Fighter zabývají. Ti předvedou i živou exhibici bojových sportů v podání mistrů a mistryň světa, Evropy i ČR ve vegan podání a pro návštěvníky připraví celý den možnost konzultací.

Více informací najdete ZDE.

Růžový máj

KDY: 18. květen 10:00–21:00 hod.

KDE: Náplavka, Rašínovo nábřeží, Praha 2 – Nové Město

Na osmém ročníku degustačního festivalu růžových vín a klaretů ochutnáte produkci 35 českých a moravských vinařů. Kromě vína a výborného hudebního programu se návštěvníci festivalu mohou těšit na zajímavou gastronomii snoubící se s růžovými víny. Tedy na grilované ryby a mořské plody, vegetariánské a veganské speciality, zrající sýry, sušené šunky a mnoho dalšího. Vstupné na akci je zdarma, kdo bude chtít degustovat víno, neobejde se bez degustačního setu za 100,- Kč, který zahrnuje 0,35l sklenici z českého skla od Crystalexu (Nový Bor), tištěný katalog s přehledem vinařů a dalšími informacemi a propisku, kterou si můžete dělat poznámky do katalogu.

Více informací najdete ZDE.

Praha pije víno

KDY: 24. května 13:00-20:00 hod. a 25. května 11:00-18:00 hod.

KDE: Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, Praha 2 – Nové Město

Již pošesté můžete navštívit největší vinařský festival v metropoli zaměřený na autentická vína ze střední Evropy. Jde o největší tuzemské setkání středoevropských vinařů, kteří se s vášní věnují tvorbě přírodních vín nepoznamenaných nežádoucími chemickými postřiky, aditivy a zbytečnými sklepními manipulacemi. Můžete se těšit na silné zastoupení vinařů z Rakouska, Slovenska, Maďarska, Slovinska, Itálie a Francie. Akce navazuje na tradici podobných setkávání milovníků vína z bývalé rakousko-uherské monarchie, která se pravidelně konala až do vypuknutí první světové války. Hlavním tématem nadcházejícího ročníku budou vína vyráběná v kvevri, v tradičních gruzínských hliněných nádobách. I proto do Prahy zavítá skupina předních gruzínských vinařů, jejichž vína bude možno srovnat s moravskými moky připravenými stejným starobylým způsobem. V ceně celodenní či dvoudenní „vstupenky“ je sklenička a neomezená degustace.

Více informací najdete ZDE.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články