Speciál: Průvodce kvalitouSpeciál: Hubněte s námiTestování

Když se spojí nejlepší cukrář s nejlepším kuchařem: Fat Brothers Maršálek s Chejnem

Když se spojí nejlepší cukrář s nejlepším kuchařem: Fat Brothers Maršálek s Chejnem
Zdroj: Chateau Kotěra
+ 7 fotek+ 8 fotek
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Dva profesionálové, jeden kuchař, druhý cukrář, kteří se rozhodli distribuovat své lahůdky mimo restauraci a cukrárnu. Cukrář, jehož dortíky miluje i anglická královna, společně s kuchařem a majitelem legendární restaurace Chateau Kotěra vám přinesou domů trochu té opravdu vysoké gastronomie.

Petra Járková 12. dubna 2019

Kdo je Josef Maršálek a Robert Chejn?

Robert Chejn, manažer a majitel legendární restaurace v Chateau Kotěra, a Josef Maršálek, který téměř 9 let pracoval na vedoucí pozici cukrářského oddělení Harrod’s v Londýně, teď působí v Chateau Kotěra spolu a vymýšlejí delikatesy, které přinesou flér poctivé restaurace k vám domů a nabudí váš mlsný jazýček. Tyto dvě legendy dala dohromady právě láska k dokonalému a kvalitnímu jídlu, a proto založily značku Fat Brothers, která nabízí nevídané slané i sladké delikatesy ve skle, které si můžete odnést domů.

Kde tito mistři svého oboru působí?

Nedaleko Kolína, uprostřed anglické zahrady, najdete zámecký hotel Chateau Kotěra, který se hrdě pyšní nejen vysokým gastronomickým zážitkem, ale také nezapomenutelnou atmosférou první republiky. Celý hotel se nese v duchu neoklasicismu a vznikl pod taktovkou významného architekta Jana Kotěry. Celou atmosféru dokreslují originály a repliky z původní doby.

Pražské gastronomické festivaly, které byste si na jaře neměli nechat ujít! Vypravte se za dobrým jídlem!
Mohlo by Vás zajímat:

Pražské gastronomické festivaly, které byste si na jaře neměli nechat ujít! Vypravte se za dobrým jídlem!

Co pánové nabízejí a vy si můžete zakoupit?

Rillettes z mladé kachny s pomerančem a tymiánem

Pomazánka z pomalu pečené, trhané mladé kachny ovoněná pomerančem.

Složení: kachní maso, šalotka, pomeranč, máslo, koňak, směs koření, sůl, pepř

 

Paštika z divočáka s kalvadosem a pistáciemi

Paštika ze směsi marinovaného divočáka a vepřového bůčku s pistáciemi.

Složení: maso z divočáka, vepřové maso, vepřová játra, vejce, kalvados, jablko, pistácie, sůl, směs koření

 

Želé z indické růže

Květinová „marmeláda“ z plátků indických růží.

Složení: cukr, voda, citronová šťáva, pektin, plátky indických růží

 

Karamel s himálajskou solí

Sladká pomazánka ze třtinového cukru a růžové soli z Himálaje.

Složení: třtinový cukr, smetana, máslo, himálajská sůl

 

Hruškové čatní se zázvorem a badyánem

Pikantní sladkokyselé čatní ze zralých hrušek s balzamikovým octem, ovoněné badyánem.

Složení: hrušky, cukr, cibule, zázvor, balzamikový ocet, olivový olej, směs koření, sůl

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články