Jak upevnit rodinné či přátelské vztahy? Stolování v restauraci La Loca je založeno na myšlence sdílení

Šéfkuchař Radim Gerlich proslavený propojováním chutí Středomoří a Středního východu obohatil své menu o nové svěží novinky
Zdroj: Restaurace La Loca
Sabich sandwich: smažený lilek, tahini, hummus, vejce, amba omáčkaZelený a bílý chřest, maliny, křupavé prosciutto, zastřené vejce Ravioli s houbami, ricottou, liškami a chřestovou omáčkouSvěží hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem + 1 fotka+ 2 fotky

V práci trávíme stále více času a když už dorazíme domů, doháníme absenci na sociálních sítích. Právě nedostatek společně stráveného času se tak stává problémem číslo jedna v českých rodinách, jejichž členové se čím dál tím více odcizují. A to se snaží změnit pražská restaurace La Loca.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 07. 04. 2019 14:00

Stolování v La Loca je založeno na myšlence sdílení. Koncept Together Tastes Better, v překladu Spolu nám chutná víc, si klade za cíl vytvářet a zpevňovat mezilidská pouta a vztahy. Jíst, mluvit, sdílet, prožívat, poznávat, žít. Společně. Dohromady. Přivítejte jaro na svých talířích a vyrazte s rodinou či přáteli vychutnat si novou jarní nabídku.

Šéfkuchař Radim Gerlich proslavený propojováním chutí Středomoří a Středního východu obohatil své menu o nové svěží novinky. Jsou plné jarních chutí a bylinek. Radim je vyznavačem tzv. crossover kuchyně a ve svých pokrmech snoubí chutě různých regionů, v La Loca zejména Středomoří a Středního východu. Novinky se nesou v jarním duchu s typickými surovinami pro toto období, jako je chřest, hrášek či čerstvé bylinky.

Hosté mohou vyzkoušet například lehký salát se zeleným i bílým chřestem, sabich sandwich s lilkem a humusem, ravioli s houbami a chřestovou omáčkou či velmi oblíbené rizoto se zeleným hráškem, parmazánem a jehněčím brzlíkem. Nejvýraznější novinkou je hovězí steak s kedlubnovým pyré. Jednotlivé pokrmy budou na menu dostupné od druhé poloviny dubna. Rizoto se zeleným hráškem podle receptu Radima Gerlicha si ale můžete doma uvařit už teď.

Hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem

Ingredience (4 porce):

  • Rýže carnaroli 300 g
  • Zelený hrášek 200 g
  • Zeleninový vývar 1,5 l
  • Bílé víno suché 0,1 l
  • Šalotka 2ks
  • Máslo 90 g
  • Parmazán 80 g
  • Olivový olej 0,05 l
  • Jehněčí brzlík 150 g
  • Cibule 1ks
  • Mrkev 1ks
  • Celer 1/4ks
  • Pórek 1/4ks
  • Máta, tymián, výhonky hrášku, sumac, sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli se slupkou, mrkev, celer a pórek zalijte dvěma litry studené vody. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sceďte.
  2. Pak se pusťte do přípravy hráškového pyré. Ve čtvrt litru osoleného zeleninového vývaru se snítkou máty velmi krátce povařte hrášek. Sceďte, mátu dejte stranou a hrášek rozmixujte, přepasírujte přes jemné síto a vychlaďte.
  3. Nyní je čas na rizoto. Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou šalotku, přidejte rýži. Jakmile rýže zesklovatí, přidejte víno a za stálého vaření nechte úplně odpařit. Zalijte horkým zeleninovým vývarem a osolte. Hladina vývaru by měla být asi 2 cm nad rýži, postupně dolévejte a míchejte. Po deseti minutách přidejte hráškové pyré a vařte další dvě minuty, aby rýže byla al dente. Odstavte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán. Nechte jednu minutu odpočinout, znovu promíchejte a servírujte s pečeným brzlíkem, hráškovými výhonky a kořením sumac.
  4. Nakonec připravte očištěný a předem blanšírovaný brzlík, který osolte a opečte na středně rozpálené pánvi s máslem, tymiánem a kapkou oleje asi dvě minuty z každé strany.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články