Jak upevnit rodinné či přátelské vztahy? Stolování v restauraci La Loca je založeno na myšlence sdílení

Šéfkuchař Radim Gerlich proslavený propojováním chutí Středomoří a Středního východu obohatil své menu o nové svěží novinky
Zdroj: Restaurace La Loca
Sabich sandwich: smažený lilek, tahini, hummus, vejce, amba omáčkaZelený a bílý chřest, maliny, křupavé prosciutto, zastřené vejce Ravioli s houbami, ricottou, liškami a chřestovou omáčkouSvěží hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem + 1 fotka+ 2 fotky
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

V práci trávíme stále více času a když už dorazíme domů, doháníme absenci na sociálních sítích. Právě nedostatek společně stráveného času se tak stává problémem číslo jedna v českých rodinách, jejichž členové se čím dál tím více odcizují. A to se snaží změnit pražská restaurace La Loca.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 7. dubna 2019

Stolování v La Loca je založeno na myšlence sdílení. Koncept Together Tastes Better, v překladu Spolu nám chutná víc, si klade za cíl vytvářet a zpevňovat mezilidská pouta a vztahy. Jíst, mluvit, sdílet, prožívat, poznávat, žít. Společně. Dohromady. Přivítejte jaro na svých talířích a vyrazte s rodinou či přáteli vychutnat si novou jarní nabídku.

Šéfkuchař Radim Gerlich proslavený propojováním chutí Středomoří a Středního východu obohatil své menu o nové svěží novinky. Jsou plné jarních chutí a bylinek. Radim je vyznavačem tzv. crossover kuchyně a ve svých pokrmech snoubí chutě různých regionů, v La Loca zejména Středomoří a Středního východu. Novinky se nesou v jarním duchu s typickými surovinami pro toto období, jako je chřest, hrášek či čerstvé bylinky.

Hosté mohou vyzkoušet například lehký salát se zeleným i bílým chřestem, sabich sandwich s lilkem a humusem, ravioli s houbami a chřestovou omáčkou či velmi oblíbené rizoto se zeleným hráškem, parmazánem a jehněčím brzlíkem. Nejvýraznější novinkou je hovězí steak s kedlubnovým pyré. Jednotlivé pokrmy budou na menu dostupné od druhé poloviny dubna. Rizoto se zeleným hráškem podle receptu Radima Gerlicha si ale můžete doma uvařit už teď.

Chcete doma zažít pravou Itálii? 4 nejlepší recepty, které musíte zkusit
Mohlo by Vás zajímat:

Chcete doma zažít pravou Itálii? 4 nejlepší recepty, které musíte zkusit

Hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem

Ingredience (4 porce):

  • Rýže carnaroli 300 g
  • Zelený hrášek 200 g
  • Zeleninový vývar 1,5 l
  • Bílé víno suché 0,1 l
  • Šalotka 2ks
  • Máslo 90 g
  • Parmazán 80 g
  • Olivový olej 0,05 l
  • Jehněčí brzlík 150 g
  • Cibule 1ks
  • Mrkev 1ks
  • Celer 1/4ks
  • Pórek 1/4ks
  • Máta, tymián, výhonky hrášku, sumac, sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli se slupkou, mrkev, celer a pórek zalijte dvěma litry studené vody. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sceďte.
  2. Pak se pusťte do přípravy hráškového pyré. Ve čtvrt litru osoleného zeleninového vývaru se snítkou máty velmi krátce povařte hrášek. Sceďte, mátu dejte stranou a hrášek rozmixujte, přepasírujte přes jemné síto a vychlaďte.
  3. Nyní je čas na rizoto. Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou šalotku, přidejte rýži. Jakmile rýže zesklovatí, přidejte víno a za stálého vaření nechte úplně odpařit. Zalijte horkým zeleninovým vývarem a osolte. Hladina vývaru by měla být asi 2 cm nad rýži, postupně dolévejte a míchejte. Po deseti minutách přidejte hráškové pyré a vařte další dvě minuty, aby rýže byla al dente. Odstavte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán. Nechte jednu minutu odpočinout, znovu promíchejte a servírujte s pečeným brzlíkem, hráškovými výhonky a kořením sumac.
  4. Nakonec připravte očištěný a předem blanšírovaný brzlík, který osolte a opečte na středně rozpálené pánvi s máslem, tymiánem a kapkou oleje asi dvě minuty z každé strany.

Cvičitelka Hanka Kynychová: Tři roky jsem žila s tyranem, bití mi přišlo normální

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články