Jídelníček Meghan Markle: Vsaďte na drahé, ale občas i podivné vegetariánské pokrmy

Meghan Markle se pyšní tím, že velmi ráda a dobře vaří.
Zdroj: Profimedia.cz
Hummus

Suroviny:

1 plechovka cizrna
sůl
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 stroužek česnek rozmačkaný
1 špetka kmín mletý, nemusí být
2 lžíce sezamová pasta Tahine

Postup:

Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené kousíčky mletého masa).

Příloha: jakékoliv čerstvé pečivo (autentický je libanonský chléb), zelenina nakrájená na tyčinky.

Sezmová pasta a olivový olej zpomalují vstřebávání alkoholu a přitom jsou zdravé. Vhodné na různá pohoštění, kde se podává alkohol.Rybí tacos

Suroviny:

¼ nakrouhaného červeného zelí
1 lžíce olivového oleje
1 ½ lžíce citrónové šťávy
kukuřice ze dvou klasů
60 ml olivového oleje
1 avokádo
1 šalotka
hrst nasekaného čerstvého koriandru2 lžíce mouky
1 lžíce mletého koriandru
½ lžíce kájenského pepře
400 g bílé ryby
4 tortillové plasky
1 lžíce zakysané smetany
papričky jalapeno

Postup:

Nakrouhané zelí smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, promícháme a necháme odležet. Kukuřici povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a dalších deset minut na něm restujeme vařenou kukuřici, až zhnědne. Poté z klasu vyjmeme jádra. Avokádo oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které smícháme s najemno nasekanou šalotkou, koriandrem a zbylou citrónovou šťávou. Na talíři smícháme mouku, mletý koriandr a kájenský pepř. Očištěnou a osušenou rybu v mouce obalíme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme rybu a smažíme asi 2 minuty z obou stran. Poté dáme osušit na papírovou utěrku.

Na talíře dáme tortillové placky, ochucené zelí, kukuřici, rybu natrhanou na kousky, avokádo, trochu zakysané smetany a jalapenos.Meghan Markle se pyšní tím, že velmi ráda a dobře vaří.

Když Meghan vstoupila do královské rodiny, musela se vzdát všeho, na co byla zvyklá – neodmyslitelnou součástí jejího života nebylo jen herectví, ale i sociální sítě, které denně plnila svými příspěvky. Ty se velmi často týkaly jídla a vaření, které je její velkou vášní. Sice prý stále pro svého prince doma vaří, ale o své výtvory už se nesmí dělit se světem.

Petra Járková
Petra Járková 22. 09. 2019 12:00

Zdravý životní styl

Meghan si vaří především proto, aby přesně věděla, co její jídlo obsahuje a že je skutečně poctivě uvařené. Vévodkyně totiž poctivě dodržuje jídelníček, který ji už jako herečku udržoval štíhlou, dopomáhal jí k pěkné pleti, udržoval její vlasy lesklé a především zajistil zdravý životní styl.

Snídaně

Pokud se manželka prince Harryho bez něčeho neobejde, jsou to snídaně. Zdravou snídani si obvykle dopřává do půl hodiny po probuzení. Miluje smoothie z acai, které se skládá právě z ovoce, které je mezi celebritami přezdívané fialovým zlatem, z mandlového mléka, půlky banánu, misky bobulovitých plodů a balmínového medu, jehož sklenice vyjde u nás v Česku i na více než 1000 korun. Další její oblíbenou snídaní je zelený džus, který si sama dělá z kapusty, jablek, špenátu, citronu a zázvoru. Tento nápoj měl být jejím tajným receptem na hubnutí v době, kdy točila seriál Kravaťáci.

Nezdravá jídla

Vévodkyně moc dobře ví, že když už si chce dopřát nezdravé jídlo, měla by ho sníst jen málo. Jejím oblíbeným pokrmem k obědu byly vždy hranolky či sushi, o to se však ráda dělila s ostatními, a proto tato jídla téměř nikdy nejedla sama. O víkendech si prý Meghan k obědu ráda dopřeje talíř domácích těstovin. Dokonce má i recept na speciální cuketovou omáčku, která se připravuje i déle než 4 hodiny.

Rybí tacos

K večeři si Meghan dopřává už jen lehká jídla, která obvykle doplní sklenicí červeného vína. Pokud ale existuje něco, čím by nikdy nepohrdla, jsou to rybí tacos. Tento pokrm, který může být naplněn jakoukoliv rybou si člověk zamane, nepatří mezi ty nejvoňavější, i tak si ho ale Meghan objednala při večerní schůzce s bývalou první dámou USA Michelle Obama.

Kousky chleba v kabelce

Ačkoliv se před veřejností daří skrýt drtivou většinu zlozvyků, které členové královské rodiny mají, na Meghan praskl jeden, kterému se zasmál celý svět. Královské povinnosti zahrnují i nutnost cestovat a aby měla vévodkyně jistotu, že nikdy nebude o hladu a bude si moct dopřát něco, co jí opravdu chutná, nosí si v kabelce kousky banánového chlebíčku, který sama peče. Pokud je ale Meghan zrovna doma a má čas si svačinu připravit, nakrájí si na kousky vodní meloun, který posype skořicí a sýrem feta. Připravuje si i hummus s mrkvovými tyčinkami. Drtivá většina jejích pokrmů je vegetariánská.

NA OBLÍBENÉ RECEPTY MEGHAN MARKLE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články