Školní jídelny: Na které dobroty budeme vzpomínat s úsměvem

Koprovka byla na stole minimálně jednou týdně. Maso většinou chybělo, a pokud bylo, nedalo se jíst.
Zdroj: Facebook.com
Špagety s kečupem a sýrem patřily mezi největší mňamky.Písmenková polévka patří mezi evergreeny.UHO - univerzální hnědá omáčka se servírovala naprosto ke všemu.Mléková polévka byla velmi neoblíbená.+ 6 fotek+ 7 fotek

Školní jídelny nabízely někdy opravdové skvosty, na některé dodnes „rádi“ vzpomínáme. Jedním z oblíbených pokrmů byla podezřele vypadající špenátová kaše jako příloha nebo obdobně vyhlížející zelená polévka.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2018 07:39

I kvůli školním jídelnám hromadně nesnášíme koprovky. Tyto bílo-žluto-nazelenalé břečky nám servírovali s precizní pravidelností každý týden. Nebylo úniku. Koprovka se stala symbolem.

Po malém průzkumu zařazujeme mezi další často se opakující lahodné pokrmy tyto hity: školní rizoto, rybí filé, rajská, dršťková, slepice na paprice, hovězí s UHO (univerzální hnědá omáčka), rýžový nákyp, kolínka, buchtičky se šodó a nebo hrachovka s pozoruhodnou alternativou klobásy a půlkou vajíčka natvrdo. Všechno se dá udělat dobře nebo skončit průšvihem a celoživotní neurózou.     

V některých školních jídelnách platilo zlaté pravidlo – dojez všechno. Tento proces občas připomínal výslech na policii nebo úryvek z filmové scény natáčené v prostředí kriminálu s těžkými zločinci. Nikam se nepůjde, dokud Ládík nedojí i poslední sousto. Nechutná? Zvykej si. Děti v Africe mají také hlad. Dnes už nemusíme na vojnu, což má své důvody, máme ji totiž někteří už dávno za sebou.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články