Poznejte Japonsko: Festival japonských filmů, kultury a gastronomie pro celou rodinu míří do Prahy

6. března 2019 Petra Járková
Moje místo pod sluncem
Moje místo pod sluncem

Filmový festival Eigasai, pořádaný Česko-Japonskou společností ve spolupráci s Kinem Lucerna a Japonským velvyslanectvím v Praze, nabízí divákům od 18. do 24. 3. 2019 jedinečnou příležitost seznámit se prostřednictvím současné filmové tvorby s japonskou kulturou, zvyky, ale především s aktuálním obrazem japonské společnosti. Téma letošního festivalu je: Moje místo pod sluncem!

Jednou ze zajímavých událostí letošního jara je na rodiny s dětmi zaměřený Japonský den, který se bude konat v sobotu 23. 3. Zájemci se tam pod vedením japonských lektorů budou moci seznámit s kaligrafií, origami, hrou šógi, okinawským tancem, ikebanou či bubny taiko.

Budete mít příležitost okusit japonské speciality. Těšit se můžete na živé umění a prezentaci komedie kjógen, japonský tanec či speciální hosty, kteří na festival míří až z nejjižnějšího cípu Japonska. Ti předvedou hru na okinawské bubny taiko.

Festival provede diváky světem současné metropole Tokia, romantického japonského venkova, ale také návštěvníkům představí drsný svět japonské mafie let šedesátých.

Na malé diváky a milovníky animací čeká jeden z nejpovedenějších japonských kreslených filmů, naopak příznivci české stopy ve světě jistě ocení zařazení dosud veřejně nepromítaných filmů cestovatelů Hanzelky a Zikmunda z Japonska v roce 1963.

Neděle 24. 3

3 skvělé tipy z luštěnin: Ochutnejte salát z cizrny s uzeným kachním prsem, krémovou čočkovou polévku i kaši ze žlutého hrachu s grilovaným filetem ze pstruha

Stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. Do popředí se znovu dostávají suroviny, které byly v našem prostředí využívány po ...

Více

3 skvělé tipy z luštěnin: Ochutnejte salát z cizrny s uzeným kachním prsem, krémovou čočkovou polévku i kaši ze žlutého hrachu s grilovaným filetem ze pstruha