Film Úsvit spravedlnosti: Affleck kvůli roli Batmana tvrdě trénoval, Eisenberg si kvůli roli Luthora nechal oholit vlasy

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti je americký akční film z roku 2016 režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics.
Zdroj: TV Nova
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti je americký akční film z roku 2016 režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics.Superman při svém souboji s generálem Zodem zničil značnou část města Metropolis, což si vyžádalo mnoho obětí. Své známé v ten osudný den ztratil také Bruce Wayne, který před lety potíral zločin v sousedním Gothamu coby maskovaný Batman.A právě Supermanovo jednání v stárnoucím miliardáři vyvolá potřebu konat, a tak opráší svůj převlek.+ 3 fotky+ 4 fotky

Zatímco mezi sebou bojují Batman a Superman, vynořuje se nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo mnohem větší nebezpečí než v minulosti. Proto se nakonec tito dva superhrdinové spojí a obrátí se proti Luthorovi.

Petra Járková
Petra Járková 10. 03. 2020 16:00

Jakého hrdinu svět skutečně potřebuje? V obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham Batman s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis Supermanem.

Symboly ve snu

Když Bruce Wayne v podání Bena Afflecka sní o zničeném Metropolisu, na poušti před ním lze vidět řecký symbol omega. Omega je symbolem Darkseida, jednoho z nejmocnějších nepřátel Justice League. Ve snové sekvenci Bruce Wayna můžeme vidět létající stvoření s vážkovitými křídly. Jde o paradémony, služebníky Darkseida.

Město v láhvi

Když Jesse Eisenberg jako Lex analyzuje tělo generála Zoda, laboratoř na kryptonské lodi ho identifikuje jako generála Zoda z města Kandor. Kandor bylo hlavním městem Kryptonu a v komiksech se vyskytuje jako zmenšené město v láhvi.

Reakce kritiků

Zack Snyder byl po ohlasech kritiků velmi zklamán a reagoval slovy: "Jsem velký fanoušek komiksů a snažil jsem se ten film udělat co nejlépe. Nevím, jak jinak jsem to měl udělat."

Filmy podle komiksů

Přestože snímek přímo navazuje na Muže z oceli z roku 2013, bude to právě až Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který odstartuje sérii úzce provázaných filmů podle DC komiksů.

Oholená hlava

Jesse Eisenberg si kvůli roli Lexe Luthora ve filmu nechal oholit vlasy. Než si režisér Snyder prosadil Eisenberga jako Luthora, studio mělo obrovský zájem, aby roli získal Tom Hanks.

Od Batmana na památku

Režisér Zack Snyder dal Affleckovi jako dárek Batmanův kotvící hák, Benovi to ale nestačilo a odnesl si z natáčení i jeden z Batmanových Batarangů.

Tvrdý trénink

Ben Affleck kvůli roli Batmana 15 měsíců soustavě trénoval šest dní po sobě, pak dva dny odpočíval. Nabral na 104 kg při úrovni tělesného tuku 7,8 %. Henry Cavill kvůli roli Supermana využil vánoční prázdniny k tomu, aby jen jedl, spal a trénoval. Trénink popisoval jako velmi tvrdý, dokonce uvažoval, že ho vzdá.

NA SNÍMKY Z FILMU ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI SE PODÍVEJTE DNES OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články