Jak oslovit protějšek mailem? Podle psychoterapeutky byste měli udělat pár zásadních věcí

Jak oslovit protějšek mailem? Podle psychoterapeutky byste měli udělat pár zásadních věcí
Zdroj: Freepik.com

Online seznamování se nejspíš dnes už diví jen málokdo. V takovém případě je ovšem třeba brát v potaz jeden důležitý detail, a sice že byste měli zaujmout nejenom fotografií, ale také prvním oslovením. Psychoterapeutka Sylvie Samsonová pro vás připravila pár tipů, jak na to.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 09. 10. 2020 14:00

Postavy pro tento příklad jsou čistě náhodné. Pojďme jim říkat třeba Alexandr a Kamila. Alexandrovi se Kamila líbí, proto se rozhodl ji oslovit jako první, gentlemani to tak přeci dělají, že...

Šel hned na věc

Alexandr: Milá Kamilo, záhadná a krásná, zaujala mě Tvoje fotka, vypadáš na ní tak zasněně, napadá mě „na co asi myslíš“. Četl jsem tvoje řádky a myšlenky a líbilo se mi, jak píšeš o hodnotách, které v životě uznáváš, že máš ráda pokoru a čestnost. To dnes myslím nosí málo lidí, je mi ctí Tě znát a moci být s Tebou v kontaktu. Vím, že máš ráda přírodu, byl bych moc rád, kdybych Tě mohl někdy pozvat na procházku do přírody. Znám pár míst, která nabízejí nádherné výhledy a současně je tam klid a příjemně, takže si člověk díky tomu krásně vyčistí hlavu. Hodilo by se Ti to více v týdnu nebo o víkendu?

Proč souhlasila?

Kamila: Milý Alexandře, děkuji moc za kompliment, je pravda, že na fotce jsem zamyšlená, vlastně jsem ani nevěděla, že mě kamarádka fotí, byla jsem tak nějak „ve svém světě“ v tu chvíli. Souhlasím, že mnoho lidí dnes není z těch, kteří by hodnoty jako pokoru uznávali, o to raději jsem, že znám dalšího člověka, který to vnímá stejně. Výlet do přírody by byl super, asi by se mi nejvíce hodil pátek, ale nevím, zda to je vhodné pro Tebe. Případně můžeme vymyslet i nějakou neděli, měj se hezky.

Co bylo podstatné?

Když se na prvotní psaní Alexandra a Kamily podíváte, tak si dovolím „vypíchnout“ pár zásadních věcí. Alexandr netlačil na pilu, avšak hned šel k věci, tedy k návrhu na schůzku. Zamyslel se nad tím, co má Kamila ráda a obratně to využil v komunikaci. Nezapomněl na kompliment. Bravurně navrhl nejen výlet, ale rovnou přešel i k řešení termínu výletu, čímž Kamilu motivoval k tomu, aby se zamýšlela nad tím, kdy se jí to hodí, a tedy ne nad tím, zda a vůbec se potkají.

Kamila si všimla komplimentu a poděkovala za něj, tedy ji potěšil. Vlastně můžeme říci, že se „chytla na udičku“ a přešla k řešení termínu výletu nikoliv k tomu, jestli vůbec nějaká schůzka bude.

Čas pro gentlemany

Pánové, oslovujte tedy svoje vyhlídnuté protějšky „první“, jste přeci gentlemani, pokud to vyjít nemá, tak to nevyjde, ale když to nezkusíte, tak nebudete vědět a pokud to budete odkládat, tak budete zbytečně ztrácet čas. Úryvek pro vás slouží k inspiraci a samozřejmě neznamená, že by žena nemohla muže oslovit první. Jasně, že může, zejména, pokud je muž nesmělý a možná sám „neví jak na to“. Ať už tak nebo onak, cílem je, abyste našli lásku a byli šťastní, a kdo začal je opravdu v důsledku jedno.

Sylvie Samsonová se dvanáct let specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články