Chcete zaujmout protějšek? Často máte jen jednu šanci, upozorňuje psychoterapeutka Samsonová

Chcete zaujmout protějšek? Často máte jen jednu šanci, upozorňuje psychoterapeutka Samsonová
Zdroj: Freepik.com

Umíte zaujmout toho či tu, kteří se vám líbí? Zejména na seznamce velmi záleží na tom, jak svoji vyvolenou či vyvoleného oslovíte a dá se říci, že máte jen „jednu šanci“, pokud ji promarníte, tak další už přijít nemusí. Při osobním seznámení pak všichni víme, že stačí pouhé 3 sekundy na to, abychom zjistili, zda „to tam je“.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 02. 10. 2020 14:00

Dnes se zaměříme na to, jak oslovit a zaujmout toho či tu „virtuálně“, tedy přes seznamku, protože ať už říká kdokoli cokoli, tak právě toto medium má největší šance na úspěšné seznámení.

Na seznamce vybíráte „očima“, zejména muži, ženy přeci jen jsou schopny se zapovídat s někým „bez fotky“, ale samozřejmě sympatie při fotce natož pak osobním setkání jsou klíčové. Avšak aby nějaké „setkání“ vůbec mohlo nastat, je potřeba protějšek naladit, oslovit, navnadit, zaujmout – zkrátka se dát „do řeči“.

Důležité informace

Pokud reagujete na nějaký profil, vždy je zcela klíčové, abyste si opravdu přečetli informace, které tam o sobě dotyčný píše. Jestliže souzníte s tím, co tam je psáno a i po přečtení všech detailů máte stále chuť se s dotyčným/dotyčnou seznámit, hurá do toho. Důležité je být upřímný a „svůj“ či „svá“. Rozhodně nikoho nekopírujte, na nic si nehrajte, buďte sami sebou. Pokud hledáte partnera či partnerku na vážný vztah, tak přece hledáte někoho, komu se bude líbit vaše „pravé já“, proto tedy buďte přirození a sví.

Na co si rozhodně dát pozor

  • Věty typu „ahoj, co nového“ nebo „ahoj, jak se máš“ jsou fakt ohrané, a upřímně myslím, že z deseti žen či mužů na takový inzerát zareaguje maximálně jeden člověk.
  • Nepředstavit se při prvním vzkazu určitě také moc vhodné není. Pokud chceme někoho oslovit, je fajn ukázat, že jsme slušní a podepíšeme se.
  • Samochvála je super věc v případě, že si potřebujeme zvednout sebevědomí a říkáme sami sobě hezké věci o sobě, ale rozhodně ji nepoužívejme při seznamování. Rovněž se vyhněte informacím o tom, jak jste zklamaní z předchozího vztahu, co „hrozného“ vám bývalý partner či partnerka tropili atd.

Jak tedy na to?

  • Krátce, ideálně s troškou vtipu reagujte na to, co jste si přečetli na profilu dotyčné/ho.
  • Super je použít také nějakou otázku. Přeci jen, když se na něco zeptáte, tedy projevíte zájem o druhého, budete v jeho očích jistě „více přitažliví“, kdo by nebyl rád, že se o něj někdo zajímá.
  • Ještě jednou použiji slovo „krátce“, dalekosáhlý elaborát nikdo číst nebude, myslete na to, že prvotní vzkaz by neměl mít více než 5 řádků.

Sylvie Samsonová se dvanáct let specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články