Nestyďte za lásku ze seznamky, říká psychoterapeutka Samsonová a upozorňuje na výhody takového seznámení

Nestyďte za lásku ze seznamky, říká psychoterapeutka Samsonová a upozorňuje na výhody takového seznámení
Zdroj: Freepik.com

Hledáte spřízněnou osobu, ale stále se vám nedaří, protože nemáte čas ani možnosti se seznámit tradičními způsoby? Takových lidí je hodně, a tak se čím dál častěji uchylují internetovým seznamkám. Co od takového seznamování čekat, prozradí psychoterapeutka Sylvie Samsonová.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 25. 09. 2020 14:00

V minulých článcích jsme probrali seznamování v práci a také seznamování přes přátele a rodinu, dnes se podíváme na seznamování přes seznamky.

Poměrně zajímavé je, že 65 % párů se seznámilo na seznamce, a 60 % z nich tento fakt popírá a před přáteli a známými uvádí zcela jiný způsob seznámení. Zkrátka se „stydí“ za to, že se potkali právě tam. Já myslím, že to je velká škoda. Co špatného či vadného je na seznámení se na seznamce? Mě teda upřímně nic nenapadá, přesto však lidé „mlží“.

Výhody seznamky

A teď se zeptám jinak, co pozitivního je na seznámení přes seznamku? Já tam vidím hned několik výhod. Když někoho oslovujete, tak víte, že ten dotyčný také hledá seznámení a seznámit se chce, takže máte uspořenou tu část „no já někoho mám“. Existují seznamky, kde si můžete vyfiltrovat a nastavit toho, koho hledáte – tedy se vám nabízejí pouze partneři, kteří splňují vámi zadané parametry.

Podle pár řádků poznáte, jestli ten na druhé straně by mohl být pro vás vhodný, což vám uspoří spoustu času. Představte si, že byste chodili po ulici a s každým potenciálním partnerem byste měli prohodit pár vět. To by byla doba, než byste objevili spřízněnou duši...

Chytří a vzdělaní lidé

Na seznamkách se našlo spousta mých klientů, slavných osobností. A je tam spousta dalších chytrých a vzdělaných lidí. Proč? Protože existují profese, ve kterých trávíte mnoho času v práci (třeba lékaři, hasiči, právníci, majitelé firem…) A kde se mají seznámit? Buď mohou takzvaně zalovit mezi klienty či kolegy, na někoho významně mrkat na semaforu, když čekají v autě na červené, anebo prostě jít na seznamku.

Rozhodně tedy není pravdou, že by na seznamce byli ztroskotanci, jak jsem již několikrát slyšela. Seznamky jsou plné lidí, kteří jsou pracovně velmi vytížení a prostě nemají příležitost se dostat mezi lidi často, nechodí po diskotékách a barech, a tedy je toto pro ně v podstatě jediná solidní možnost se seznámit.

Jak se v nich vyznat?

Seznamek existuje celá řada, některé jsou lepší a některé horší. Celkové srovnání a jejich rozbor najdete v mojí nové knize NAJDU TĚ, která vychází už 28. 10. a můžete si ji rezervovat už nyní na mém webu.

V dalším díle našeho malého seriálu o seznámení se podíváme na to, jak takové oslovení na seznamce (a nejen tam) probíhá, na co je třeba dát pozor a co funguje.

Sylvie Samsonová se dvanáct let specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články