Hledáte lásku v práci? Psychoterapeutka varuje, co se může stát, když to nevyjde

muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Dnešní upracovaná doba omezuje možnosti k seznámení. A tak se nabízí řešení, zalovit ve firemních vodách. Jenže celkem často v tomto případě platí ono známé úsloví - co je v domě, není pro mě. Psychoterapeutka Silvie Samsonová vysvětluje, proč tomu tak je.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 12. 09. 2020 09:00

Dnes začneme nový cyklus článků o seznamovaní. V naší poradně je totiž stále více a více těch, kteří jsou řekněme věkově 30 – 55 let a tak nějak úplně nemají možnost se seznámit. Je to takový ten klasický stav, kdy jste v práci, pak přijdete domů a řešíte domácnost, někteří už i děti, a úplně se třeba necítíte na to, abyste vyrazili do baru a házeli tam na protějšky vlahé pohledy.

Šance pro seznámení ve věku 30+

Může vás s někým seznámit kamarád či kamarádka. Poměrně rozšířeným fenoménem dnes jsou internetové seznamky, byť v tomto případě jdete do hodně velké neznámé, což se pochopitelně dá říci i o druhé straně. A třetí možností, která se v dnešní době nabízí, je seznámení v práci, ať už s kolegy, ale také zákazníky nebo se vám může zalíbit někdo z řad konkurence.

Výhody a nevýhody pracovních vztahů

Dnes se podíváme na seznamování v práci, jeho výhody a taky nevýhody. A jelikož zkrátka nemám ráda psát jen tak „obecně“, tedy vám to popíšu, jako vše, na příkladu z naší poradny. Aby byla případná podobnost čistě náhodná, vymyslela jsem si pro celý tento cyklu jména hlavních protagonistů Etienne a Poštolka.

Poštolka pracuje v jedné korporátní společnosti zabývající se exportem, je to velmi šikovná mladá a ambiciózní pětatřicátnice, má krásné dlouhé vlasy a uhrančivé oči, postavu prostě „tak akorát“. Většinu svého pracovního života tráví Poštolka v kanceláři, u PC a s telefonem v ruce. Jednou takhle domlouvala přepravu pro velkého klienta, když se na druhé straně telefonu tentokrát neozvala kolegyně, ale muž, který se představil jako Etienne. Měl charismatický hluboký hlas, ze kterého šel neskutečný klid. Poštolce se ještě nikdy nestalo, že by si takové věci všimla, a tak poprvé v životě navrhla, že by ty papíry pro urychlení celé obchodní záležitosti, z Brna do Prahy dovezla raději osobně, ať je to vše ok.

Po něm potopa...

Chemie mezi Etiennem a Poštolkou byla zřejmá hned od prvního okamžiku, a ještě týž den spolu skončili v posteli. Jejich vztah trval další tři měsíce, když najednou z ničeho nic přestal Etienne Poštolce odepisovat na zprávy, brát jí telefon a co víc, jejich firma přestala objednávat dopravu kontejnerů u společnosti, u které Poštolka pracovala. Až asi po půl roce se Poštolka dozvěděla, že milý Etienne měl rodinu, a tedy pro něj byla jen letmým zpestřením léta.

Příběhy seznámení v práci nemusí vždy dopadnout takto, jasně, že jsou i dobré a šťastné konce, já jen chtěla, abyste u těch pracovních vztahů nezapomínali na to, že mohou mít i svoji stinnou stránku. A myslím, že asi všichni věříme, že když Poštolka musela šéfovi vysvětlovat „proč“ ten velký klient najednou nechce u nich objednat vůbec nic, asi jí dobře nebylo. Netvrdím tedy, že seznámení v práci není fajn, jenom vím, že mnohdy nekončí úplně tak, jak byste si přáli.

Příští týden se podíváme na to, jak to vypadá, když vás seznámí s někým kamarádi, přátelé či rodina. Těším se na vás, pro případné dotazy jsem tu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články