Finanční tíseň může postihnout každého. Řešením je plánovat

Postihla vás ztráta zaměstnání? začněte šetřit!
Šetřete, kde se dá.Vařte z levných potravin. Třeba z brambor.Využívejte charity. Oblečení mají i pro děti.Něco se ale určitě najde i pro vás.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ve finanční tísni se může ocitnout kde kdo lusknutím prstu. Bylo by mylné si myslet, že se to týká jen lidí, co se na pokraji chudoby pohybují odjakživa. Padáka může stejně jako servírka ve třetí cenové dostat i vysoce postavený bankéř. Co dělat, když máte najednou hluboko do kapsy?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 03. 2018 22:36

Náhlá ztráta zaměstnání nebo jen špatně placená práce nám může pěkně zkomplikovat život. Pokud se v dané situaci nacházíte, je potřeba začít šetřit. A to na všem.

Kupte si zápisník a udělejte si plán, kdy co budete jíst. Navazujte potraviny na potraviny. Když vám z halušek zbyde uzené, udělejte následující den šunkofleky.

Nebojte se využívat charity na oblečení. Je jich spousta. Stačí tam přijít a dokázat v jaké jste situaci. Pracovnice jednotlivých organizací následně přidělují nejen oblečení na dospělé ale i pro děti. V zásobě mají i hračky.

Zajděte si na úřad práce, na který se bezpodmínečně přihlaste, pokud nemáte zaměstnání. Stát vám následně bude hradit sociální a zdravotní pojištění. V opačném případě vám narůstá dluh.

Zjistěte si rovnou, na jaké příspěvky od státu máte nárok. Výše dávek se odvozuje od počtu dětí. Situaci řešte včas. Vyřizování dávek je časově náročné a přidělení netrvá týdny, ale spíše měsíce.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články