Petra (31): Práce snů mi zničila osobní život. Partner mi dal nůž na krk

Petra (31): Práce snů mi zničila osobní život. Partner mi dal nůž na krk
Zdroj: Pixabay.com

Petra hledala práci snů. Nakonec se jí to povedlo a chytila příležitost za pačesy. Začala být úspěšná a myslela si, že její partner bude mít radost. Jenže on jí místo toho udělal pořádnou čáru přes rozpočet.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 03. 05. 2020 10:45

Jmenuji se Petra. Dlouho jsem hledala práci, ve které budu úspěšná. Nakonec se mi to podařilo a já se mohla konečně realizovat. Začala jsem pracovat jako interiérová designérka. V té době jsem žila s Michalem (37). Pracoval jako profesionální řidič. Protože jsme si rozuměli, po pár měsících chození jsme spolu začali žít.

Idylka vzala za své

Michal měl z mé práce radost, ale nadšení mu dlouho nevydrželo. Brzy se začal měnit. Vadilo mu, když jsem potřebovala nějaký projekt dotáhnout do konce a na naše společné koníčky tak nezbýval čas. Často byl naštvaný a při pohledu na jeho protáhlý obličej mě nadšení z práce snů opouštělo.

Co teď? Michal mě začal přesvědčovat, že bych měla práci opustit a zůstat raději doma. Že mě bez potíží uživí. Znovu jsme se pohádali. Navrhla jsem mu, že si upravím pracovní dobu, abychom mohli být častěji spolu. Ale tohle nebyl ve skutečnosti kámen úrazu. Zjistila jsem, že nesnese pomyšlení, že by se kolem mě točili jiní muži. Byla jsem vzteky bez sebe.

Nečekané ultimátum

Jednoho dne dokonce vtrhl do mé kanceláře a udělal mi scénu před klientem. Začala jsem být čím dál nervóznější, ovládly mě myšlenky, zda je můj partner skutečně tím člověkem, za kterého ho považuji. A pak mi dal Michal nůž na krk: "Buď já, nebo práce! A dobře si to rozmysli!" V ten moment jsem začala skutečně intenzivně přemýšlet, zda mi takový vztah vůbec stojí za to. Zavládlo dusno. Michal mě doslova probodával očima.

"Už ses rozhodla?" zeptal se mě nakonec. Bez váhání jsem odpověděla: "Ano. Náš vztah jsi pohřbil a nemá cenu to protahovat, pokud mi nedokážeš důvěřovat." Pak už jsem slyšela jen bouchnutí dveřmi. Michal se úplně zatvrdil a potrestal můj úspěch. Po dvou letech krásného vztahu bylo všechno pryč.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články