Milada (29): Přítel mě donutil jít na potrat. Nakonec skončil s bývalkou, která má dítě s jiným. Zhroutila jsem se

Milada (29): Přítel mě donutil jít na potrat. Nakonec skončil s bývalkou, která má dítě s jiným. Zhroutila jsem se

Milada žila několik let s mladším přítelem. Roky čekala, kdy konečně dodrží to, co slíbil. Když otěhotněla, donutil ji jít na potrat. To, co se poté dozvěděla, nečekala ani v tom nejhorším snu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 05. 2020 08:00

Viktora jsem poznala už na střední škole. Nikdy jsme spolu nemluvili, byla jsem příliš plachá, ale věděli jsme, že se líbíme jeden druhému. Já byla o tři roky starší a hned po maturitě jsem se odstěhovala do Prahy, kde jsem si našla garsonku a práci. Po pár letech mi Viktor napsal na Facebook. Prý mě hledal strašně dlouho a já byla ráda, že jsme opět v kontaktu. Netrvalo to dlouho a domluvili jsme si rande, když jsem přijela na víkend domů. Bylo nám spolu báječně a od té doby jsme spolu začali chodit. Bohužel jsme se přes týden nevídali, jenom o víkendech.

Vůbec jsme se neviděli

Po půl roce vztahu na dálku nám to přestalo vyhovovat a mně končila smlouva k bytu. Rozhodli jsme se, že se dočasně přestěhuji k němu do malé vesnice a mezitím si najdeme byt v Praze. Dojíždění bylo náročné, vstávala jsem velmi brzo, abych se do práce všemi autobusy dostala včas. Každý den mi cestování tam a zpátky zabralo čtyři a půl hodiny. Ze začátku se to dalo vydržet, ale každý měsíc jsem se nenápadně ptala, kdy začneme řešit byt. „Teď se mi nechce, třeba zítra, ano?“ dodal Viktor. Jenže ze zítřku bylo další zítra a další a další…

Změnil se

Začala jsem být už hodně unavená, do práce jsem musela i o víkendu a vracela se velmi pozdě, protože když jsem přiběhla k autobusu o minutu později, už tam nebyl a další jel až za hodinu. Jemu to tak vyhovovalo. V práci končíval brzo, zašel si s kamarády na pivo a nic neřešil. Otázku ohledně bydlení už nechtěl slyšet. Když se poštěstilo, že jsem se dostala domů „už“ v deset večer, tak byl strašně nervózní, že na mě výjimečně čeká, zatímco kamarádi už jsou v hospodě. Neměla jsem čas se ani najíst, musela jsem si namazat chleba a sníst ho po cestě do hospody, pokud jsem s ním chtěla trávit alespoň trochu času.

Dostala jsem kudlu do zad

Moje dočasné bydlení v zapadákově se protáhlo na tři roky. Tři roky, které se podepsaly i na mém zdraví. A to byla pro mě stopka. Ani moje zdraví pro něj nebylo důležité. Řekla jsem mu, že si asi najdu bydlení sama. Nehnulo to s ním. „Až to přijde, tak to budu řešit,“ pronesl bez zájmu. „Ale až začnu sama hledat byt, tak už bude pozdě, rozumíš?“ hlesla jsem. Nerozuměl. Do měsíce jsem se přestěhovala. Já věděla, že toto je pro mě konečná, ale on si to stále nepřipouštěl.

Když jsem po měsíci zjistila, že jsem těhotná, oznámil mi, že dítě v žádném případě ještě tak deset let nechce. „Vždyť jsem nebyl ještě ani v Americe, nech si to vzít“ dodal. Jako by snad cesta do Ameriky byla příprava na rodičovství. Já nechtěla vychovávat dítě bez otce, takže jsem i přes veškerá varování na potrat šla. Bylo mi hrozně. Probrečela jsem dny a přerušila s ním kontakt. Asi po roce, když jsem jela domů, jsem ho potkala ve městě, jak jde za ruku se svou bývalou přítelkyní a jejím tříletým synem. Kamarádka mi pak řekla, že se Viktor bude ženit. Nechtěl se mnou dítě, a nakonec skončil s bývalkou, která měla dítě s jiným. Takovou kudlu do zad jsem rozdýchávala dlouho.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články