Katka (32): Vymyslela jsem si nemoc, abych měla klid od dětí. Pak jsem skutečně onemocněla

Katka (32): Vymyslela jsem si nemoc, abych měla klid od dětí. Pak jsem skutečně onemocněla

Nejedna maminka si určitě někdy přála mít jen chvilku pro sebe a trošku si odpočinout. Ideální je, když občas vypomůže partner, nebo blízký příbuzný. To ovšem nebyl případ naší čtenářky Katky, která měla dvojčata a pomoc nikde. Rozhodla se to řešit poněkud riskantním způsobem.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 05. 2020 07:45

Libora miluji a nikdy si o něm nepřestanu myslet, že je skvělý manžel a otec. Ale je pravda, že po narození našich dvojčat se uzavřel do sebe a začal více pracovat. Jako prvorodička jsem měla strach, jestli zvládnu jedno dítě, ale když jsme se dozvěděli, že čekám dvojčata, začala jsem panikařit.

Dvojčátka Annu a Emmu jsem porodila o měsíc dřív a ten den začal pořádný kolotoč. Neměla jsem na sebe vůbec čas, Libor šel uspat jednu, zatímco já krmila druhou. Po pár měsících už byl u nás křik na denním pořádku. V ten moment se Libor čím dál víc vymlouval na práci a zbytek rodiny bydlel daleko. Byla jsem vyčerpaná, neupravená, nestíhala jsem se ani osprchovat, protože každou volnou minutu jsem prospala.

Potřebovala jsem jen pomoct

Když začaly holčičky chodit, byl to teprve blázinec. Každá běhala na opačnou stranu a uhlídat je nešlo. Několikrát za den jsem řešila zranění z pádů a Libor mi říkal, že mám být důslednější. Už se to nedalo zvládat. Jednoho dne jsem šla na pravidelnou gynekologickou prohlídku. Doktor se ptal, jestli jsem v pořádku, protože jsem měla o patnáct kilo méně než před těhotenstvím. Není divu, když jsem se celý den nezastavila a pořádně nenajedla.

Vyšetření bylo v pořádku. Když jsem doma viděla, jaký kolotoč mě opět čeká, tak jsem se před Liborem rozbrečela. A v tu chvíli ze mě vylítla obrovská lež. „Jsem nemocná. Doktor má podezření, že něco našel a bude se to muset řešit“ vzlykala jsem. Vůbec jsem to neměla promyšlené, nevěděla jsem, co mám mít za nemoc, ani jaký bude postup a Libor se do detailů naštěstí neptal. Jen slíbil, že si bude brát víc volna, aby mi pomohl a měla jsem čas jezdit k doktorovi.

Falešné návštěvy u doktora

Ještě ten týden jsem jela na „kontrolu“ a při odchodu z domu se třásla strachy, „tohle mi přece nemůže projít“. Jela jsem až na konec města a brečela v autě. Ale najednou se mi ulevilo. Najednou byl všude božský klid a nikdo po mně nic nechtěl. Na benzínce jsem si koupila kafe a cigarety. Byla to slast. Můj plán byl takový, že ještě nějakou dobu budu docházet na kontroly a pak se zjistí, že to byl falešný poplach. Restart jsem potřebovala jako sůl.

Na co myslíš, to k sobě přitáhneš?

Jezdila jsem takto třikrát v týdnu. Když jsem jednou seděla na parkovišti u benzínky a kouřila, ozvalo se za mnou: „Katko?!“ škubla jsem se sebou jak blázen. Byl to Libor, dvojčata spala v autě. Koukal na mě a chtěl vysvětlení, snažila jsem se něco říct, ale jak jsem byla v šoku, tak jsem jen koktala. Musela jsem s pravdou ven. Libor to nevzal, byla to pro něj zrada.

Vím, že to bylo ode mě hrozné, ale kdyby mi dřív víc pomáhal, nemusela jsem lhát. Libor mi ale neodpustil a požádal o rozvod. Byla jsem na dně. Zůstala jsem na dvojčata sama a nejhorší je, že rok na to mi můj gynekolog řekl, že mám malý nádor na děložním čípku. Takže se mi stalo přesně to, co jsem předstírala a s dvouletými dvojčaty musím podstoupit chirurgickou léčbu. To, na co jsem myslela, to jsem k sobě přitáhla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články