Jitka (36): Podvedla jsem ze zoufalství manžela a mám z ostudy kabát. Ví to celá vesnice

Jitka (36): Podvedla jsem ze zoufalství manžela a mám z ostudy kabát. Ví to celá vesnice

Naše čtenářka Jitka měla v posledních letech nepříliš fungující manželství. S manželem se často doma hádali kvůli jeho sluchu, ale při poslední hádce, kdy mu Jitka přiznala, že byla nevěrná, ji slyšela i sousedka a roznesla to po celé vesnici.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 31. 05. 2020 16:30

Láďu jsem potkala v nemocnici před lety. Pracuji jako zdravotní sestřička a starala jsem se o něj, když tam ležel po operaci ucha. Udělala jsem na něj dojem, protože mi po propuštění poslal kytici se vzkazem, jestli přijmu pozvání na schůzku.

Začali jsme spolu randit, po delší době jsem se přestěhovala k němu do staršího baráčku na vesnici a narodila se nám dcera. Do té doby bylo všechno v pořádku. Občas jsme se hádali, asi jako každý, ale převažovaly dobré dny.

Byl pořád mrzutý

Jenže za pár let musel Láďa na další operaci a tentokrát už to bylo vážnější a on přišel o sluch v pravém uchu. Byl z toho zničený, i když jsem se ho snažila povzbudit, že má ještě druhé ucho. Na to ale začínal také hůř slyšet. Nedalo se s ním mluvit, byl podrážděný, že bude hluchý. Když jsem si neuvědomila, že na něj mluvím potichu z pravé strany, tak křičel, že mu to dělám schválně. Nebylo to příjemné a on začal chodit víc do hospody. Probírala jsem s ním možnost implantátu, který by mu sice sluch nevrátil, ale přenášel by zvuk ze zdravého ucha do hluchého, aby nebyl tak dezorientovaný. Nechtěl o tom ani přemýšlet, byla by to další operace.

Když jsem na něj křičela, aby mě slyšel, nadával mi, proč na něj řvu. Když jsem mluvila normálně, křičel, že mluvím potichu. Prostě se mi nedařilo najít kompromis a já už z toho byla na nervy. V práci jsem se kvůli tomu rozplakala a kolega mě utěšoval. Prostě se stalo, že jsme po práci skončili u něj. Nikdy už se to neopakovalo a měla jsem z toho opravdu špatný pocit, ale v tu chvíli jsem si to neuvědomovala a potřebovala jsem asi cítit zase lásku a blízkost druhého člověka.

Z ostudy kabát

Neumím žít s výčitkami, takže jsem byla odhodlaná, že to Láďovi řeknu. Seděli jsme venku za domem a já mu v slzách říkala, že si musíme promluvit. Špitla jsem, že jsem udělala chybu a vyspala se s jiným mužem. Ale on mi pořád nerozuměl. A tak jsem v nervech zakřičela: „Vyspala jsem se s někým jiným! Už mě slyšíš?!“ Slyšel. Jenže to slyšela i sousedka, která to ještě ten den roznesla po celé vesnici. Láďa říkal, že mě všichni v hospodě pomlouvali a on jim na to ani nic neřekl. Tady lidé prahnou po drbech a žijí z toho.

Sousedé se na mě dívají skrz prsty, dokonce jsme měli před domem vysypané odpadky, ale třeba to byla náhoda. Přitom nikdo neví, co za tím vším bylo. Doufám, že se na to brzy zapomene, protože tohle nemám zapotřebí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články