Maruška (33): Občas si dám skleničku. Manžel mě nazval alkoholičkou a hrozí mi rozvodem

Maruška (33): Občas si dám skleničku. Manžel mě nazval alkoholičkou a hrozí mi rozvodem
Zdroj: Pixabay.com

Marie má manžela a dvě děti. Jak sama říká, rodičovská dovolená pro ni není dovolená. Proto když byly děti trochu větší a začaly zlobit, sem tam si dala skleničku na uvolnění. Jenže manžel už toho měl plné zuby a rozvod je na spadnutí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 29. 05. 2020 08:00

Když jsme se s Bořkem rozhodli, že už máme věk na to, abychom založili rodinu, přestala jsem kouřit, aby se moje tělo trochu vyčistilo a za pár měsíců jsem otěhotněla. Myslím si, že roli matky jsem zvládala v pohodě. Bořek byl rád, že mám všechno dobře zorganizované, zvládala jsem syna i domácnost, a ještě jsme spolu stíhali plnit manželské povinnosti.

Začalo se mi to hroutit pod rukama

Ovšem když jsem neplánovaně půl roku po porodu otěhotněla znovu, byl to šok. Kojila jsem syna a myslela, že se to nemůže stát. Ale stalo. I když nás to překvapilo a na mě to bylo ještě moc brzy, miminko jsme si samozřejmě nechali. A tehdy nastal opravdový blázinec. Narodil se nám druhý syn, a protože mezi nimi nebyl velký věkový rozdíl, a oba mě potřebovali stejně, byla jsem hodně vynervovaná a můj do té doby pohodový systém se hroutil.

Už jsem neměla uklizeno, nestíhala jsem o sebe pečovat. A na manželské hrátky mi nezbývala energie. Každý měl jiný režim a já téměř nespala. Když slavil mladší syn rok, už jsem ho nekojila a dala si na oslavě skleničku. Bylo to uvolňující. Nebyla jsem na alkohol po takové době zvyklá, takže jsem tu jednu skleničku velice rychle cítila.

Jedna sklenička

Nebyl den, aby mě kluci nezlobili a nevytáčeli do takové míry, že jsem se kolikrát zavřela v koupelně a brečela. A tehdy jsem si nalila sama víno, abych si obalila nervy. Fungovalo to. Bylo to jako lék. Kluci sice zlobit nepřestali, ale já jsem byla víc v pohodě. Každý den jsem si po obědě nalila jednu skleničku a cítila se zase normálně.

Jednou mi ale Bořek zavolal, jestli bych nevyzvedla na nádraží jeho mámu, která k nám měla přijet. Že musím jet já, protože on to nestíhá. A já mu musela přiznat, že teď nemůžu řídit, protože jsem si dala víno. Vyjel na mě, že je poledne a já piji! Nebylo to příjemné.

Pohrozil mi rozvodem

Pár dní jsem si raději nenalévala, ale po dalším velkém výbuchu dětí jsem to nevydržela a nalila si. A večer, když usnuly, jsem si dala ještě jednu. Tu jsem ale vypila potají, aby mě nikdo neviděl. Bořek mě ale jednou přistihl a začal na mě řvát, že se ze mě stala alkoholička a jak se můžu starat o děti, když jsem opilá. Já ale nebyla opilá, to bych si nedovolila.

Jedna sklenička přes den mě pouze uvolnila a večer jsem si ji dávala za odměnu. Ale on mi začal hrozit rozvodem, jestli se sebou okamžitě něco neudělám. Dokonce v poledne přijížděl domů, aby mě zkontroloval. Neměla jsem na to nervy. A tak jsem se už nenapila, abych to nemusela poslouchat. Jenže teď jsem zase nervní, ale za rozvod mi to nestojí. Možná kdyby s námi byl celý den, tak by pochopil, že jedna sklenička mi neublíží a já děti zvládnu lépe.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články