Miluše (44): Jednou jsem manžela podvedla a předhazuje mi to už dvacet let

Miluše (44): Jednou jsem manžela podvedla a předhazuje mi to už dvacet let
Zdroj: Unsplash.com

Čtenářka Miluše žije s manželem Ivanem. Na první pohled vypadá jejich manželství dokonale. A taky je, až na jednu jedinou chybu, kterou Miluše udělala před dvaceti lety. Ačkoliv jí manžel odpustil a zůstali spolu, připomíná jí její selhání už dlouhých dvacet let.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 05. 2020 13:00

Když jsem potkala mého manžela Ivana, měla jsem v tu dobu vztah, který mi ale nevyhovoval. Tenkrát jsem si už dlouho říkala, že se se svým klukem rozejdu, ale nenašla jsem odvahu. Do té doby, než jsem poznala Ivana. Byl úplně jiný, toužil se mnou být, a to byl pro mě konečně impuls, abych svůj nefunkční vztah poslala k vodě.

Nečekala jsem, že se to stane

Cítila jsem obrovskou úlevu. Chození s Ivanem bylo naprosto úžasné a když mi bývalý přítel posílal zprávy, že mu chybím, ať se k němu vrátím, bylo mi to jedno. Jednoho dne jsem se s ním ovšem musela setkat, protože jsem u něj měla ještě nějaké věci, které jsem si zapomněla odnést.

A tehdy jsem udělala chybu. Nevím, proč jsem to udělala, jestli to bylo z nostalgie, ale vyspali jsme se spolu. Litovala jsem toho jak blázen a strašně jsem se styděla. Nejraději bych to vzala hned zpět. Ivanovi jsem ale nechtěla nic říct. Znamenal pro mě hodně a nechtěla jsem ho ztratit.

Šla jsem s pravdou ven

Za tři roky jsem otěhotněla a rozhodli jsme se, že se vezmeme ještě dřív, než porodím. Byla jsem v sedmém nebi. Jediné, co mě sžíralo, byla ta lež, kterou jsem si v sobě nesla. Už jsem to nemohla vydržet a přiznala jsem se. Ivan byl strašně zklamaný. Chtěl odvolat svatbu a opustit mě, ale nakonec jsme spolu zůstali a já mu přísahala, že to bylo jen jednou a nikdy se to nebude opakovat. Říkal, že mi věří, ale že mu bude trvat, než mi odpustí.

Vím, že jsem chybovala, ale už je to dvacet let

Jenže už je to dvacet let, kdy mi to téměř každý den připomíná. Nejdřív jsem to brala, sypala jsem si popel na hlavu a věděla jsem, že si to zasloužím. Ale po pár letech už to vytahoval jako argument při každé hádce, i když jsme se hádali třeba jen kvůli neumytému nádobí. Když jsem byla na nákupech, nebo s kamarádkou v kavárně, pokaždé si nezapomněl rýpnout, s kým jsem ho podvedla tentokrát. Já opravdu vím, že jsem ho ranila. Ale na druhou stranu, když se rozhodl, že spolu zůstaneme, tak mi to nemůže přece připomínat donekonečna. Já jsem se poučila a nikdy to už neudělám, ale pranýřovat mě za to každý den tolik let, je už moc.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články