Roušky jako módní doplněk? Ta nejdražší česká stojí i dva miliony

Roušky jako módní doplněk? Ta nejdražší česká stojí i dva miliony
Zdroj: instagram.com/collinastrada
Collina Strada je značka, která se nebojí bourat hranice. Se stejnou lehkostí, jakou se vyznačuje její móda, pojala i roušky... 
Irská módní návrhářka Shauna Fay zvolila pro svou kolekci roušek výšivku v tradičních irských motivech. 
Pastelový tón, který doplňují barevné korálky. Od irské návrhářky Shauny Fay.
Americká módní značka House of X se specializuje na zejména na mladou módu, které přizpůsobila i styl roušek.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Roušky jsou ožehavé téma posledních dnů. Protentokrát je ale pojmeme z pohledu módy a připomeneme fakt, že brýle a klobouky také kdysi začínaly jako předměty určené k ochraně uživatele.

Jana Jánská
Jana Jánská 25. 08. 2020 10:00

Vyznat se ve vládních nařízeních o nošení roušek není právě snadné, protože to, co platí dnes, může být zítra jinak. Jedno je ale zřejmé, roušky z našeho života hned tak nezmizí. A tak po domácku ušité nahrazují modely, které vznikají v dílnách módních návrhářů. A že nejde o nic laciného, je jasné i z ceny. Roušky dostupné u nás pořídíte klidně i za dva miliony korun. Ovšem co je to proti roušce, kterou vytvořil izraelský designer Isaac Levy. Svou cenou jeden a půl milionů dolarů se totiž řadí k nejdražším na světě.

Funkční i estetické

Roušky do svého portfolia zařadily snad všechny světové módní domy, stejně jako návrháři. Vznikají modely určené ženám, které vynikají květinovými motivy, ať již potištěnými na látce nebo obvykle ručně vyšitými, což je povyšuje na skutečně umělecké kousky, které pak stojí nemalé peníze. Designéři na obličej přenesli i další oblíbené vzory, od kohoutí stopy, přes geometrické, až třeba po zámecké vzory.

Dotažený look

Látkové roušky velmi snadno pokazí celkový vzhled oblečení, anebo ho dotáhnou k dokonalosti. Záleží totiž na výběru jednotlivých typů. Pokud se váš šatník například nese v duchu minimalismu, měla byste mu přizpůsobit i výběr roušek, který bude nejspíš jednobarevný, případně s nenápadným nadčasovým vzorem. Na druhou stranu právě designová rouška vás může vyčlenit z davu a ukázat váš smysl pro detail.

Co je důležité?

Když už jsou roušky opět v kurzu, dbejte při jejich výběru i na praktickou stránku věci, tedy fakt, že by vás neměly při nošení jakkoli obtěžovat. Kromě odpovídají velikosti vlastní roušky dávejte při výběru pozor na její uchycení. Šňůrky jsou do jisté míry praktické, protože je můžete utáhnout podle potřeby tak, aby rouška nepadala. Jenže neustálé zavazování a rozvazování také není nic příjemného. Na řadu tak přicházejí gumičky či pružné šňůrky, které jsou do roušek všité tak, že je stačí už jenom přichytit za uši. Bohužel i tato varianta není na věky, protože se gumičky i šňůrky vytahají. Jako nejlepší řešení se tak jeví nastavitelné pásky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články