Jak na domácí manikúru: Olivový olej, třtinový cukr a správné nářadí

Jak na domácí manikúru: Olivový olej, třtinový cukr a správné nářadí
Zdroj: Freepik
Pro jaký lak na nehty se rozhodnete, záleží na tom, jaké oblečení nejčastěji nosíte.
K péči o nehty výrazně přispívají kvalitní pomůcky napomáhající šetrné úpravě. 
Každý typ nehtů vyžaduje jiný tvar, Nezapomeňte, že pilujete vždy jedním směrem.
O nehty je třeba pečovat minimálně jednou týdně. Domácí péči střídejte s péči odbornice v manikérském salonu, která vám poradí konkrétní prostředky pro váš typ rukou. 
+ 2 fotky+ 3 fotky

Péče o ruce a nehty by měla být součástí pravidelné hygieny každé ženy. Jenže ne všechny máme čas pravidelně chodit k manikérce. Nevadí, protože s pár šikovnými pomůckami tento úkon zvládneme i v domácích podmínkách.

Lucie Pilátová
Lucie Pilátová 19. 08. 2020 10:00

Hned na začátek je třeba říci, že o ruce je třeba se starat nejenom zvenčí, ale i zevnitř, tedy vhodnou životosprávou. Do jídelníčku je tak třeba zařadit dostatek vitaminů, minerálů a stopových prvků.

Základní péče

Nejprve zbavte nehty stávajícího laku. To zvládnete odlakovačem, buď acetonovým, který nátěr odstraní dnadněji, ovšem za cenu vysušených nehtů i jejich okolí a řekněme nevábného odéru, nebo nebo bez acetonu, kterému to sice trvá déle, zato obsahuje hydratační činidla, takže není pro nehty zdaleka tak zatěžující.

Po odstranění laku si připravte si misku s mírně nahřátým olivovým olejem a do ní ponořte ruce na cca 5 minut. Olej pokožku i nehty vyživí a hydratuje. Ruce neotírejte, ale nechte okapat, zbytek vetřete do pokožky a nehtového lůžka, případně odsajte papírovou utěrkou. Jednou za čtrnáct dní zařaďte do péče peeling. Z olivového oleje a třtinového cukru nebo hrubozrnné mořské soli vyšlehejte kašičku, kterou nanesete na hřbety a prsty rukou a pořádně promasírujte. Po opláchnutí buď dál pokračujte v péči, anebo ruce namažete hydratačním krémem.

Vlastní manikúra

Pokud se o nehty staráte pravidelně, bude stačit jejich pilování do požadovaného tvaru. Pozor na to, že vhodným výběrem můžete rukám prospět, anebo také naopak. Kratší nehty se pilují do obloučku. Krátkým a širším prstům budou slušet delší oválné nehty. Úzké a dlouhé nehty vyžadují po stranách mírně zaoblený hranatý tvar. Nehty pilujte jedním směrem, od okraje ke středu. Kůžičku kolem lůžka nezastřihávejte, ale zatlačte s pomocí dřevěného nebo kovového nástroje, které jsou součástí každé manikúry.

Několik vrstev

Aby se vám lak neloupal, musíte nanést více vrstev. Jako základ použijte podkladový průsvitný lak. Ten rozhodně nevynechávejte, protože vyživí vlastní nehet a současně ho ochrání od nehezkého barevného nádechu. Jakmile podkladový lak uschne, můžete nanést vybraný barevný lak. Platí, že není nutné, aby barva laku na rukou byla stejná jako na nohou. Měla by ale doplňovat styl oblečení, které nosíte nejčastěji. Po dvou vrstvách barevného laku následuje zakončení - vrchní lak, který zvýrazní vybranou barvu, dodá jí lesk a prodlouží životnost hlavního laku.

Nakonec si nezapomeňte natřít ruce hydratačním krémem, který jim dodá výživu a pěkný vzhled.

Co dalšího je třeba vědět o domácí manikúře?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články