Pevné vlasy i krásné rty: Olivový olej umí zázraky

Olej se doporučuje kokosový, olivový a sezamový.
Zdroj: pixabay.com

Olivový olej pomůže i při suchých nohách. 
Olivový olej lze použít i místo masážního oleje.
Smícháte-li olivový olej, třtinový cukr a sůl, vznikne vám skvělý peeling.
Olivový olej má spoustu využití.+ 1 fotka+ 2 fotky

V kuchyni ho má téměř každý a kdo ne, ten by si ho měl co nejrychleji pořídit. Řeč je o olivovém oleji, který nabízí velmi všestranné využití. Kromě toho, že dochutí salát, postará se například i o pevnější a kvalitnější vlasy! A na co dalšího funguje?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 07. 08. 2020 10:00

Lidé se často vrhají do obchodů s kosmetikou a utrácejí tisíce za nejrůznější produkty. Přitom zapomínají, že si mohou od svých problémů pomoci i tím, co najdou doma ve spíži. Jasným příkladem je olivový olej, který je doslova zázračnou surovinou. Co všechno umí a na co jej můžete využít?

1. Podporuje růst vlasů

Olivový olej je podle mnohých považován za nejlepšího pomocníka při vypadávání vlasů. Použití je jednoduché. Stačí ohřát trochu oleje a poté jej jemně vmasírovat do pokožky hlavy. Následně hlavu na několik minut zakrýt ručníkem a nakonec olej vymýt šamponem. Tento proces se doporučuje opakovat jednou týdně a můžete se těšit z pevných a zdravých vlasů.

2. Zbavuje suchých rukou a nohou

Co jiného by pomohlo na suchou pokožku než mastný olej. Večer po sprše si natřete nohy a ruce olivovým olejem, na nohy nasaďte teplé ponožky a ruce schovejte do rukavic. Následně přes ponožky a rukavice přetáhněte igelitové sáčky. A ráno se dočkáte příjemného překvapení.

3. Působí proti stárnutí pleti

Dobře hydratovaná pleť stárne mnohem pomaleji než pleť, která trpí žízní. Připravte si proto peeling z olivového oleje, třtinového cukru a špetky himálajské soli. Ve sprše aplikujte na tvář a dekolt. Opláchněte a pokožku pak jemně vysušte, aby na ní zůstala tenká vrstva olivového oleje. Olivový olej je zároveň plný antioxidantů, a tak napomáhá například i při snaze zbavit se akné.

4. Stojí za jemnými rty

Rozlučte se navždy se suchými a rozpraskanými rty. Stačí si vytvořit jemný peeling z olivového oleje, medu a cukru, aplikovat na rty a několikrát jimi mezi sebou promnout. Poté stačí jen setřít ubrouskem. Opakujte třikrát týdně.

5. Je zdraví prospěšný

Rada, která je možná zjevná, ale nesmírně důležitá. Olivový olej je zkrátka přírodním zázrakem a jeho pravidelná konzumace přináší pro tělo spoustu pozitivních účinků. Nejen že chrání před onemocněním srdce, ale slouží jako prevence proti zvýšené hladině cholesterolu, vzniku cukrovky, zácpy a rakoviny tlustého střeva.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články