Toužíte po krásných a hustých řasách? Odličujte se a dopřejte jim kokosové mléko nebo olivový olej

Toužíte po krásných a hustých řasách? Odličujte se a dopřejte jim kokosové mléko nebo olivový olej
Zdroj: Pixabay.com
Toužíte po zdravých a hustých řasách? Dopřejte jim péči v podobě domácích masek, kvalitní stravy či pravidelného odličování.Strava má vliv nejenom na naše řasy, pleť, ale i celkové fungování organismu. Pro růst řas zvolte potraviny bohaté na proteiny nebo vitamín E.Pytlíček ze zeleného čaje po vyluhování nemusíte vyhodit. Udělejte si z něj masku, která podpoří kvalitu vašich řas.Olivový olej má blahodárné účinky jak na řasy, tak na vlasy. + 2 fotky+ 3 fotky

Každá žena chce mít zdravé, dlouhé a husté řasy. Avšak ne všechny z nás mají to štěstí, že jim byly naděleny od přírody. Základem zdravých řas je pravidelná péče o ně. Pokud nemusíte, zkuste svou pleť i řasy nezatěžovat zbytečným líčením.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 29. 04. 2020 14:00

Jednou z možností, jak řasám zajistit pěkný vzhled je jejich umělé doplnění. Tato varianta je však jak finančně, tak časově náročná a ne všem ženám se může zamlouvat. Pokud nejste fanynkou umělého doplnění, zkuste tyto triky.

Masky na řasy

Pokud cítíte, že vaše řasy už nejsou to, co bývaly, dopřejte jim trochu luxusu v podobě masky či masáže. Nezapomeňte, že ztracenou sílu vám žádná maskara nevrátí. Rozhodně nevynechávejte důležitý večerní proces, a to odličování. Jestliže nejste zvyklá si řasy před spaním odlíčit, pozvolna si je ničíte. Kupte si takový odličovač, který obsahuje olej. S ním líčení půjde snadno. Zkuste si řasy nedrhnout, jemnými pohyby řasenku dolů určitě také dostanete. Tím, že jim nedopřejete tolik potřebný oddech, začnou vám slábnout a řídnout. Jste-li zvyklá se každý den líčit, zkuste nejen řasám, ale i pokožce dopřát v den volna oddych.

Olivový olej

Ten podporuje rychlý růst nejen vlasů, ale i řas. Na vatový tampon naneste trochu oleje, zavřete oči a jemně přiložte na řasy. Celý proces byste měla provádět minimálně jednou denně. Olej nejen že působí na řasy, ale také na okolí očí. Zabraňuje vysoušení pokožky a tvorbě vrásek.

Kokosové mléko

To zajistí vašim řasám lesk. Postup nanesení je podobný jako u olivového oleje. Na vatový tampon nakápněte mléko, zavřete oči a jemně tampon přiložte na řasy. Nechte působit alespoň deset minut. Mléčnou kúru opakujte alespoň dvakrát až třikrát do týdne.

Zelený čaj

Jestliže mezi vaše oblíbené nápoje patří zelený čaj, zkuste pytlíček z něj využít i jinak. Po vylouhování ho nechte vychladnout a položte na oči. Nechte účinkovat pět až deset minut. Zelený čaj je vhodný proti nateklým očím a zároveň vám zajistí hustší řasy.

Strava

To, co jíte, se projevuje nejen na vaší pokožce, ale také na řasách či vlasech. Proto by ve vašem jídelníčku rozhodně neměla chybět zelenina, a rozhodně byste neměla zapomínat na potraviny, které obsahují proteiny. Nevynechávejte jídlo, jež má v sobě dostatek vitamínu E. Růst řas můžete podpořit tím, že si v lékárně zakoupíte přípravky, které tento vitamín v sobě mají.

Oční masáž

Jedná se o velmi jednoduchou masáž, kterou zvládnete v pohodlí vašeho domova. Aby se projevily její účinky, musíte ji provádět každý den.  Je to snadné, stačí jemnými pohyby masírovat víčka, nejlépe u kořene řas. Pro větší efekt zkuste přidat olivový či ricinový olej.

DALŠÍ RADY PRO KRÁSNÉ A ZDRAVÉ ŘASY NAJDETE V NAŠÍ GALERII:

 

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články