Krásně nalakované nehty? Kouzlo spočívá v několika jednoduchých tricích

Krásně nalakované nehty? Kouzlo spočívá v několika jednoduchých tricích
Zdroj: Pixabay.com
Každý nehet jiný? Proč ne! Jestliže ráda experimentujete, tak tento styl zdobení nehtů bude pro vás tím pravým.Nebojte se vyjít z davu třeba barevnou manikúrou. Nehty připomínající duhu nejsou úplně pro každého. Ale jestliže se nemůžete rozhodnout jakou barvu si nehty nalakujete, tak duha je pro vás řešením.Dáváte-li přednost něčemu méně extravagantnějšímu, tak si zvolte jinou barvu jenom jednoho nehtu. + 3 fotky+ 4 fotky

Krásně upravené nehty jsou naší vizitkou. Bývají jednou z prvních věcí, které si na nás ostatní všimnou. Proto bychom neměly na jejich péči zapomínat. Pokud máte ráda barevné nehty, nebojte se experimentovat. Tento rok jim totiž přeje.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 10. 04. 2020 14:00

Nalakujete si nehty, ale po dvou či třech dnech máte lak oloupaný a s úpravou můžete začít úplně od začátku? Vyzkoušejte několik tipů, jak tomuto problému předejít. A víte, jaké barvy či vzory letos frčí? Poradíme vám.

Tipy na lakování

Udělat si pěknou manikúru doma sama není zase takový problém. Je potřeba dodržovat několik pravidel, která vám zajistí pěkné nalakování, a určitě je zvládnete sama doma. Především byste si měla pořídit podkladový lak a nadlak, který vám barvu krásně zafixuje.  Na laku nešetřete a vyberte si takový, u kterého budete mít jistotu, že vydrží.

Ruce byste si měla pravidelně mazat krémem či si dělat zábaly. Je potřeba, aby nehty a kůžička kolem nich byly hydratované. Začněte tím, že si nehty pilníkem upravíte do požadovaného tvaru. Nejlépe do kulatého, který působí přirozeně a kopíruje nehet. Když se zblízka podíváte na nehty, vidíte na nich kůžičku? Pryč s ní. Pokud byste ji na nehtu nechala a přetřela ji, lak nebude pořádně držet. Rozhodně jií nestříhejte, ale zatlačte.

Dalším krokem by mělo být odmaštění nehtů. Na to je jednoduchý trik. Dejte si trochu odlakovače na tampon a přetřete jím nehty. Ten je zbytečné mastnoty zbaví. Také byste si neměla lakovat rozmočené nehty. Zkuste se minimálně dvě hodiny před lakování nekoupat či neumývat nádobí.

Nyní přejděte k lakování. Začněte podkladovou vrstvou. Ta se s lakem krásně spojí a zajistí, že lak bude držet. Nemusíte čekat, až podklad uschne. Klidně lakujte rovnou. S lahvičkou od laku netřepte, protože by tak vznikly bublinky, které by při lakování způsobovaly problémy. Nanášejte tenké vrstvy. Pokud ta první není dokonalá, nevadí, naneste další. Jenom počkejte, až první vrstva zaschne. Jakmile máte nanesené všechny vrstvy a lak vám zaschnul, pokračujte nadlakem. Tím základní vrstvu zafixujete a dodáte jí lesk. Zabráníte loupání a praskání laku.

Čeho se vyvarovat?

Při úpravě nehtů pilníkem udržujte jeden směr. Pilník si vložte pod nehet. Jiným způsobem pilování může dojít k tomu, že se nehet začne třepit. Vybírejte si takový pilník, který je vyrobený ze skla nebo z papíru. Ty kovové mohou být pro vaše nehty příliš drsné.

Časté odlakování nehtům moc neprospívá. Kupte si takový odlakovač, který je bez acetonu, ale je v něm regenerační olej. Doporučuje se odlakovávat nejdříve po pěti dnech od nalakování. Pokud máte pocit, že váš lak tak dlouho nevydrží, po nějakém čase znovu nehet přetřete nadlakem. Jakmile nastane čas odlakování, tak si na tampon dejte trochu odlakovače, přiložte na nehet a počkejte, až se lak rozpustí. Poté krouživými pohyby zbytky laku setřete.

Trendy letošního roku

Rok 2020 je ve znamení barev a různých experimentů. V kurzu je stále francouzská manikúra. Ale místo bílé čepičky zvolte nějakou barevnou. Zvířecí vzory budou trendy i na nehtech. Nejvíce zaujmete hadími či zebřími vzory.

Stojíte před rozhodnutím, jestli si vybrat červenou či černou? Tak neváhejte a zvolte obě. Každý nehet jinou barvu. Trendy bude také duha na každém nehtu. Ale toto vám nejspíš bude muset vykouzlit profesionálka. Návrat 70. let také v lakování? Proč ne! Moderní budou vlnky.

NAČERPEJTE INSPIRACI V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články