Módní barvy vlasů: Vede přirozenost i extravagantní úlety

Módní barvy vlasů: Vede přirozenost i extravagantní úlety
Zdroj: Pixabay.com
Nebojte se extravagance. Hitem letoška budou neonové barvy. Letošek dává prostor také netradičním barvám. Co třeba růžová barva?Henna je velmi oblíbená u islámských svatebních obřadů. Rodina se sejde a maluje si na tělo ornamenty či různé symboly.

Žádná žena nedá na své vlasy dopustit. Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. A tak hodně z nás na své vlasy velmi dbá a dopřává jim tu nejlepší péči. Víte, jaké barevné kombinace budou letos trendy?

Klára Trousilová
Klára Trousilová 11. 03. 2020 14:00

Letos bude rozhodně populární přirozenost. Jak ve stříhání, tak v barvení. Co se týče barev, trendem v kadeřnických salonech bude spíše ztmavování. Proto, pokud jste blondýnka, sáhněte po teplejších barvách. Mezi ty se řadí například medová či kaštanově hnědá. Brunetám bude slušet například černá s fialovými odlesky.

Trochu jiné melírování

Trendem v barvení bude metoda barvení vlasů s názvem balayage. Jedná se o trochu jiný způsob melírovaní, který ale působí více přirozeně. Označení pochází z Francie a v překladu znamená zametat či česat, což má zásadní spojitost s tím, jak se barva nanášení na vlasy. Na rozdíl od melíru, kdy jsou pramínky děleny a pomocí fólie barveny od kořínků až po konečky, jsou vlasy při této metodě uchopeny v jedné ruce, přičemž druhá ruka barvu nanáší. Výsledkem je přirozenost a jasný vzhled.

Tento styl sluší každému střihu vlasů. Jak těm úplně krátkým, tak i dlouhým. Nicméně u delších vlasů (minimálně po ramena) toto zbarvení obzvlášť vynikne. Platí, že čím delší vlasy, tím lépe se barva uchytí.

Rovněž začíná být trendy i barvicí technika lived-in color. V tomto případě se jedná pouze o přirozenější zesvětlení konečků. Není nic proti ničemu, když budete mít tmavší podklad a konečky jemně zesvětlené. Navíc získáte přirozenější vzhled. A výhodou rozhodně je to, že by barva měla vydržet téměř půl roku.

Divočina na hlavě

Pokud ráda experimentujete, tak i vám přinášíme několik tipů ohledně letošních trendů. A nebojte se, barevné vlasy jsou zpět! Nejenom oblečení, ale i vlasy můžete nechat rozehrát do neonových barev. Čím zářivější, tím lepší. Inspirací vám mohou být zvýrazňovače, protože právě tyto barvy a jejich sytost zaručí úspěch.

Letošní rok také dává prostor netradičním barevným kombinacím. Kupříkladu růžové tóny různých odstínů, šedivé, zelené či modré odlesky. Jste milovnicí pastelových barev? Co si jimi rovnou obarvit hlavu? Na sezonu jaro/léto tak vyberte růžovou a modrou a na podzim/zimu zkuste fialovou nebo červenou.

Kde se vzala henna?

Není žena, která by neznala přírodní barvivo s názvem henna. A určitě nejedna z nás si s ním barvila vlasy. Víte ale, odkud se tato barva vzala? I když je velmi těžké dopátrat se jejího úplného začátku, podle dostupných pramenů se henna používá již přes 5 000 let. Populární byla už ve starověkém Egyptě. Barvily se s ní nejen vlasy, ale také paruky. Henna se používá i při islámských svatebních obřadech. Jedná se o rituál, kdy se všichni členové rodiny sejdou a hennou si zdobí pokožku různými ornamenty či symboly. Pro Indy má henna také zvláštní kouzlo. Ti totiž věří, že si hennu oblíbila bohyně Lakšmí a díky ní přináší prosperitu a štěstí. Kromě toho se v minulosti henna hojně využívala i pro své léčebné schopnosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články