Dřevěné kartáčky na zuby, pratelné odličovací tampónky - jak změnit koupelnu na zdravou a ekologickou

Nezapomeňte peeling používat na celé tělo.
Zdroj: archiv
Zubní kartáček, My White Secret, 139 Kč. I malá drobnost jako je tento kartáček na zuby pomůže planetě od plastů.
Odličovací tampónky, Tierra Verde, 199 Kč. Tyto pratelné odličovací tampónky jsou šetrné jak k očím, tak i k životnímu prostředí.Zinková tyčinka, Navia, 119 Kč. Tato malá zázračná tyčinka byla původně určena na ošetření vyrážek, ale můžete ji použít i na ošetření rtů a také při začínajícím oparu. Čistící mýdlo, AlmaraSoap, 149 Kč. Mýdlo je vynikající na suchou a citlivou pleť, ale můžete ho použít i na vlasy.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zajímáte se o to, co jíte? Pokud máte dobrý přehled o tom, že nekonzumujete chemii, ale kvalitní přírodní suroviny, je možná načase pokročit trochu dál. Tedy zaměřit se na kosmetické produkty, které jsou ekologické, zdravé, šetrné a z dlouhodobého hlediska levnější.

Andrea Mrkosová
Andrea Mrkosová 02. 07. 2019 14:00

Kůže je největším orgánem lidského těla, dokáže vylučovat i vstřebávat různé látky. Takže cokoliv, co si nanesete na obličej a pokožku, putuje dál do těla. Řada kosmetických prostředků obsahuje látky, které nám (ani planetě) nejsou vůbec prospěšné. Proto není špatný nápad zamyslet se nad tím, zda do života nezařadit více kvalitnější přírodní kosmetiky. Výrobky určené ke kosmetickým účelům totiž používáme všichni - teď nemluvíme jen o krémech a líčení, ale máme na mysli i třeba zubní pasty nebo kartáčky na zuby.

V rámci ochrany životního prostředí a planety se stále více poukazuje na produkty i v kosmetickém průmysluJedním ze základních faktorů je, že jsou zdravější. Neděste se hned na začátku. Nemusíte ze dne na den vyměnit všechny výrobky, které používáte. Jde o postupné změny. Jakmile spotřebujete třeba deodorant, hledejte lepší variantu - tímto způsobem můžete postupně vyměňovat všechny produkty.

Vezměte si třeba tampónky na odlíčení očí. Každý den použijete minimálně dva. Vynásobte si, kolik jich vyhodíte ročně a kolik máte žen třeba jen ve vaší rodině. Dostáváme se na vysoké číslo, které planetě rozhodně nesvědčí. Má to přitom velmi jednoduché řešení, stačí si koupit pratelné odličovací tampónky, které jednou za týden hodíte do pračky. Zmizí i problém s tím, že jste si je zapomněla v obchodě koupit. Což je super výhoda.

Další v pořadí může být třeba kartáček na zuby. Ten měníme také docela často a asi nemusíme psát o tom, jak je to s plastem. Víte, že na trhu jsou k dostání dřevěné kartáčky na zuby? Můžete říct, že si na "větev v puse" asi nezvyknete, ale zkuste to. Zjistíte navíc, že z dlouhodobého hlediska za kartáčky ušetříte.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA VYBRANÉ EKOLOGICKÉ PRODUKTY:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články