Třepí se vám konečky vlasů? Zkuste domácí masku z avokáda nebo šampon z vajec

vlasy
Zdroj: unsplash.com
Našim vlasům chemie neprospívá. Pokud si vlasy barvíte, zkuste si vybírat produkty, které disponují vysokým obsahem přírodních látek. Nejlepší způsob, jak se zbavit roztřepených konečků je ten, že je ustřihnete. Ideální doba na stříhání je 6 až 8 týdnů. Neměla bych překročit 3 měsíce. Vybírejte si šampony a kondicionéry, které jsou vhodné pro váš typ vlasů. Ideální kondicionér je ten, který je proti roztřepeným konečkům a obsahuje arganový olej. Vysoušení fénem či žehlení je pro vlasy velkou zátěží. Pokud je to možné, nechte je přirozeně uschnout. + 1 fotka+ 2 fotky

Roztřepené konečky – problém, který řeší snad každá žena. Lze jim předcházet? A jak se o ně v období karantény starat, když kadeřnictví jsou zavřená? Platí, že způsob, jakým pečujeme o vlasy, má zásadní vliv na to, jak často se nám budou třepit a v jaké budou kondici.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 15. 04. 2020 14:00

Ženy, které disponují vlasy suchými, jemnými či mastnějšími mají s roztřepenými konečky větší problémy než ty, které do této kategorie nezapadají.

Nejlepší způsob, jak se třepení vyhnout je pravidelné zastřihávání. Nejlépe každých 6 až 8 týdnů. Období mezi stříháním by nemělo překročit více než tři měsíce.

Tipy proti třepení

Ač se to nezdá, důležitý vliv na naše vlasy, ale i pleť má dodržování pitného režimu. Proto myslete na to, že pití čisté vody může mít na tělo blahodárný účinek. Při výběru šamponu dejte přednost takovému, který je vhodný pro váš typ vlasů. Tedy pokud se vám vlasy hodně mastí, nekupujte si šampon pro suché vlasy a naopak. Vlasy si rovněž nemyjte každý den, obzvlášť jestli jsou spíš sušší. Šampon nanášejte pouze k hlavě a nikoliv ke konečkům.

Vhodným pomocníkem v boji s roztřepenými konečky je kondicionér. Sáhněte po variantě přímo určené proti třepení, která se nanáší pouze do konečků. Pozor na to, že kondicionér funguje zejména jako prevence.

Vlasům moc neprospívá ani fénování a žehlení. Zkuste se fénování vyhýbat a nechat vlasy přirozeně uschnout. Pokud si pravidelně barvíte vlasy, určitě dejte přednost produktům, které mají vysoký podíl přírodních složek. Čím méně chemie, tím lépe.

Možná jste si to nikdy neuvědomila, ale třepení či lámání vlasů podporuje časté nošení gumiček. Nejlépe uděláte, když budete gumičky střídat třeba se skřipci či sponami.

Doporučuje se aspoň jednou týdně používat regenerační masku či zábal. Stejně jako u kondicionéru, tak masky roztřepené konečky nezacelí, ale můžete třepení předejít. Používejte jak profesionální masky, tak ty, které si vyrobíte sama doma.

Pokud si budete vybírat masku v obchodě, v ideálním případě by měla obsahovat arganový olej, jehož blahodárné účinky jsou známé již po staletí. Jeho ruční zpracování zajišťuje vysoký podíl antioxidantů, minerálů a vitamínů. Pro roztřepené konečky je nejlepší bezoplachový kondicionér, kdy stačí nanést pár kapek na umyté vlasy a nechat působit.

Recepty na domácí masky

Arganovému oleji se ne nadarmo říká žluté zlato a to díky jeho regeneračním schopnostem. Nicméně cena těchto produktů bývá vyšší. Proč tedy nesáhnout po tom, co máme doma a vyrobit si masku sama? Vždyť babské rady jsou tu po staletí a jejich účinky jsou nesporné.

Šampon z vajec

Postačí pouze dva žloutky, jeden bílek, lžička medu a citronová šťáva. Tuto směs pořádně zamíchejte. Použijte místo šamponu. Směs uchovávejte v lednici, chvíli vám v ní vydrží.

Avokádová směs

Avokádo je ideálním zdrojem vitamínů a tuků. Na tuto masku postačí jeden plod, který rozmačkáte a nanesete pouze na konečky. Nechte působit půlhodiny a pak opláchněte.

Kokosový olej

Svými účinky je nejvíce podobný arganovému oleji. Máte-li kokosový olej, tak dvě lžíce oleje vmasírujte do konečků suchých vlasů. Jakmile se olej vstřebá, umyjte si vlasy za použití šamponu a kondicionéru.

Medová maska

Na tuto směs potřebujete lžíci medu, jeden žloutek, lžíci olivového oleje. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit 15 minut a pak umyjte.

NA DALŠÍ INFORMACE, JAK BOJOVAT PROTI TŘEPENÍ KONEČKŮ VLASŮ, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články