Obočí jako ze salonu i během karantény? Stačí základní tvarování a pár jednoduchých fíglů

Obočí jako ze salonu i během karantény? Stačí základní tvarování a pár jednoduchých fíglů
Zdroj: pixabay.com
Obočí je jedna z prvních věcí, která nás na člověku zaujme. Proto jeho úpravu nepodceňujme. Správně vytvarované obočí nám krásně orámuje obličej a můžeme také dosáhnout jistého omládnutí. Modelka Cara Delevingne na svém hustém obočím postavila kariéru a je jedním z jejích poznávacích znamení. Trendem letoška je obočí, kterému dáme maximálně tvar. Žádné zbytečně vytrhávání.Pro inspiraci nemusíme chodit daleko. Známá česká moderátorka Daniela Písařovicová (vlevo) je díky svému výraznému, hustému obočí nepřehlédnutelná.Za vzor nám také může být Victoria Beckhamová, která vždy ví, co je in. V případě letošního trendu je to husté obočí, které působí neupraveným a neučesaným dojmem. + 2 fotky+ 3 fotky

Obočí – jedna z věcí, která nás při pohledu na druhou osobu upoutá jako první. Obočí nám tvaruje obličej, dokáže tvář rozjasnit a omladit. Obočí je výraznou částí obličeje, tak je k jeho úpravě potřeba přistupovat s jistou opatrností.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 08. 04. 2020 13:00

Pokud vaše obočí ještě nemá požadovaný tvar, využijte služeb profesionála, který jistě pozná, co vašemu obličeji bude slušet. Pak již postačí obočí jednou za čas upravit. Jelikož máme karanténu a ke kosmetičce se v nejbližších dnech jen tak nedostaneme, nepochybně si vaše obočí již žádá jistou úpravu. V tomto případě byste měla mít na paměti pár základních pravidel.

Móda, barvení vlasů, ale i úprava obočí mají jednoho společného jmenovatele - přirozenost. Co se týče barev obočí, nemělo by mít stejný odstín jako vaše vlasy. Hnědovlásky by měly mít obočí o odstín tmavší, u blondýnek nebude na škodu větší ztmavení. A to klidně o dva až tři odstíny. Naopak černovlásky by měly mít obočí o odstín světlejší, aby nepůsobily moc tvrdě.

Kouzlo spočívá ve správném tvaru

Před tím, než začneme s trháním, měly bychom si určit správný tvar. Obočí bychom neměly mít příliš krátké a ani příliš u sebe. Na tvarování můžeme použít šablony, které se prodávají v drogeriích či obchodech zaměřených na kosmetiku. Pokud nemáme k dispozici žádnou ze šablon, na správný tvar můžeme přijít pomocí dvou tužek či štětců.

Jeden ze štětců přiložíme k nosu. Druhý pak k venkovní straně oka. Tam, kde se setká tužka s obočím, nám začíná a končí ideální tvar. Jestliže bude obočí příliš u sebe, budeme působit zamračeným dojmem. Docílíme toho, že budou naše oči opticky vypadat malé. Ideální není to, když bude obočí příliš krátké. To změní celou naši tvář, navíc rozhodně nikoli pozitivně. Oči budou taktéž vypadat menší a postavené více od sebe. A toho se určitě chceme vyvarovat.

Pozor na tzv. stříšku

Při úpravě obočí je třeba si dát pozor na jeho nejvyšší bod – tzv. stříšku. Ta by měla být na obou stranách symetrická. Stříška nám pomůže docílit toho, aby oko vypadalo větší, krásně nám ho orámuje a vymodeluje.

Obočí nikdy netrhejte z jeho horní části. Jenom v případě, že chcete vytrhat pár chloupků a dotvarovat ho. Obočí rovněž nikdy neholte. Jelikož může být trhání obočí bolestivý proces, zkuste kůži v okolí chloupku, který se chystáte vytrhnout, napnout. Vhodným pomocníkem je také led, kterým po vytrhnutí místo zchladíte, čímž se zmírní bolest.

Trendy obočí v roce 2020

Přirozenost vede. V letošním roce nemusíme obočí nijak ohraničovat. Velkému vytrhávání není moc přáno a dokreslování už pomalu nepřichází v úvahu. Proto postačí, pokud obočí přirozeně vytrháme, určíme mu nějaký tvar a dle potřeby zvýrazníme barvou. Čím hustší obočí, tím lepší. Pokud se ale vyhneme všem těmto úpravám a obočí bude působit neupraveným dojmem, chybu taky neuděláme.

HVĚZDNOU INSPIRACI KE SPRÁVNÉMU OBOČÍ NAJDETE V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články