Vlasové trendy letošního roku: Jak sladit barvu vlasů s obočím?

Blondýnky musí ladit obočí opatrně.
Zdroj: Pohodarky.cz
Tmavé vlasy a sladěné obočí sluší všem ženám snědého typu.Blondýnky musí ladit obočí opatrně.Sladěné vlasy a obočí jsou letos trendy.I k růžovým vlasům lze najít vhodný odstín obočí.+ 1 fotka+ 2 fotky

Růžovo-zlaté nebo rubínové odlesky, havraní hříva, ledově stříbrná popelavá nebo krémová blond – to jsou trendy barvy vlasů pro rok 2018. Pokud ovšem chcete být letos skutečně in, dotáhněte svůj look k dokonalosti a s barvou vlasů perfektně slaďte i barvu svého obočí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 11. 2018 07:50

Co jsou Brow bary?

Už minulý rok se v módní branži začal skloňovat pojem total look, pod nímž se skrývá celkový trendy vzhled, který ale nezahrnuje jen oblečení, boty, šperky, úpravu vlasů a líčení, ale i módní úpravy řas a zejména obočí. Právě styling obočí je v současné době největším trendem v módní branži a i v České republice vznikají tzv. Brow bary, které se specializují na úpravu řas a obočí.

Jak sladit obočí s vlasy?

Barva obočí by měla ladit s barvou vašich vlasů nebo být v rozpětí maximálně o dva odstíny tmavším. Sladění obočí v tónu s vlasy bychom měli vždy svěřit odborníkům v salonech, kadeřnictvích nebo přímo v Brow barech. Právě oni totiž přesně vědí, jak barvu namíchat, aby ladila k našim vlasům, i jak následně upravit obočí, aby nejen skvěle vypadalo, ale také zůstalo přirozeně rostlé a zdravé. Výběr barev je nyní skutečně velký a není problém sladit barvu obočí s téměř jakoukoliv barvou vlasů. Pokud se tedy letos chystáte na razantní změnu barvy svých vlasů, myslete i na změnu svého obočí! Zaslouží si to a sladění obou se ve vašem finálním total looku rozhodně vyplatí.

Jak sladit trendy barvy vlasů 2018 s vaším obočím:

1. Havraní pro dramatický look

Brunetky mohou podpořit výraznou havraní barvu vlasů inkoustově černou ve stylu vždy dramatické Morticie z rodiny Addamsovy.

Jak s ní sladit obočí: V roce 2018 slavíme velký návrat černého obočí. A pokud se vám čistě černý odstín omrzí, můžete zkusit i variantu modročerné – nenápadné modré odlesky černé barvy působí sexy nejen na obočí, ale zejména na řasách blondýnek. Jen se připravte na to, že s výrazně tmavým obočím budete působit na své okolí trochu přísněji – tak se nezapomeňte hodně usmívat.

2. Rubínová pro sexy brunetky

Sexy brunetkám udělají rubínové odlesky rozhodně dobře. Budou se nosit na několika pramíncích vlasů a měly by být z vaší hřívy hned na první pohled jasně patrné.

Jak s ní sladit obočí: Sladíme obočí s touto barvou nejlépe přidáním červené barvy k přírodní hnědé – poměr zvolte dle odstínu barevných pramínků.

3. Růžovo-zlatá pro romantičky

Tento trend jsme vnímali loni na přehlídkových molech a pokračuje dál a s mnohem větší razancí. Slušet bude všem světlým romantickým typům, u nichž narůžovělé odlesky krásně podpoří zářivou blond barvu vlasů.

Jak s ní sladit obočí: Abychom dosáhli módního růžového odstínu, musíme obočí nejprve „odbarvit“ zesvětlovací barvou. Na takto připravené chloupky naneseme směs červené s malým množstvím modré, v poměru zhruba 1:0,2. Průběžně kontrolujeme intenzitu odstínu – na odbarvené chloupky barvy chytají vždy výrazně rychleji, počítejte zhruba 2 až 4 minuty.

4. Kovově lesklá letí

Metalické odstíny jsou velmi módní ve všech směrech – v líčení, na nehtech, na doplňcích…, a také na vlasech. Nebojte se kovového nádechu v podobě chladné stříbrné a ty odvážnější se mohou pustit i do modrých nebo růžových odlesků.

Jak s ní sladit obočí: U tohoto stylu se neobejdete bez grafitové, kterou můžete použít buď samostatně, nebo přimícháním do ostatních barev, kdy získáte studený „kovový“ odstín. Barevných odlesků dosáhnete přimícháním malého množství modré nebo červené, pro fialovou obou variant. Tmavovlásky mohou použít pro modrý kovový odlesk již namíchaný černomodrý odstín.

5. Blond letos jinak

Už vás nebaví vaše blond barva vlasů, ale do velkého experimentu se pouštět nechcete? Vyzkoušejte některý z letošních dvou blond trendů! Tím prvním je popelavý nádech pro studené typy, druhým pak krémová blond pro ty, jimž více sluší teplé odstíny.

Jak s ní sladit obočí: Nejlépe sladíme obočí s touto barvou vlasů odbarvením zesvětlovací pastou a poté nanesením požadovaného odstínu světlejší barvy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články