Vytrhnete jeden a objeví se tři další: Jak zamaskovat šedivé vlasy?

V koupelně už se nemusíte vztekat, že nevíte co s vlasy.
Zdroj: Pixabay.com
Šedivé vlasy raději netrhejte.Řasenka na vlasy není určená ani na obočí, ani na řasy. Mohla byste skončit v nemocnici.O možnostech se poraďte s lidmi, kteří vlasům rozumí. Třeba se svou kadeřnicí.Některé stařenky volí velice zajímavý styl melírů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Za číslicí vašeho věku se nemusí nacházet koncovka „-sát“, abyste měla co dělat se šedinami. Ty první se mohou objevit už po třicítce, u jedinců, kteří jsou vystaveni častému stresu, dokonce ještě dříve. Ztrátu pigmentu ve vlasu mají na svědomí melanocyty, buňky, které se nacházejí v koříncích. Čím jste starší, tím se jejich činnost zpomaluje, a to má za následek, že jednoho dne se vám u zrcadla zrychlí tep.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 10. 2018 17:37

Příčinou není tedy jen věk. Je to již výše zmíněný stres, kouření, porucha štítné žlázy nebo málo vitaminu B12. Bojovat tedy můžete buď přechodem na zdravý (zdravější) životní styl, nebo sáhnout po „vylepšovácích“ moderní doby.

Korektor

Jedním z nich je korektor. Nanáší se na suché vlasy, a dokud si hlavu neumyjete, stříbro na vaší hlavě zůstane skryto. Jedná se o skutečnou barvu, která se nedrolí, neobarví nic jiného kolem a splyne s tou vaší, přirozenou. Aplikuje se pomocí širokého plochého štětce, který minimalizuje riziko nabarvení kůže. Navíc neobsahuje amoniak ani peroxid, takže vlasy budou i nadále silné a zdravé. Posloužit může i pánům, pokud budou chtít dobarvit svůj knír.




Řasenka na vlasy

Samotný název může svádět k tomu, že byste měla tendenci vyzkoušet si obarvit i obočí. To ale rozhodně nedělejte, jelikož alergická reakce by vůbec nemusela být pěkná. Je určena čistě a jen pro vlasy, nejlépe v tu dobu, kdy zkrátka nestíháte zajít ke kadeřnici a při pohledu na vaši kštici se vám už kroutí palce. Nejrychlejší řešení, jak zamaskovat odrosty nebo šedivé vlasy, a to i na těch nejhůře dostupných místech.


Melíry

Skvělou blamáží pro oko jsou bezesporu melíry. Jejich odstín ale vybírejte uvážlivě, nejlépe se poraďte s kadeřnicí nebo vizážistou. Tón by měl korespondovat s vaší přirozenou barvou, a ne abyste měla na hlavě pruhy jako zebra.


Smiřte se

Ze svých stříbrných vlasů můžete udělat přednost. Trendem lidí mezi 20 a 30 lety je odbarvovat vlasy do bíla, někdy i do stříbrna. Jestliže jste dost odvážná, jděte do toho. Kuráž se cení a možná budete příjemně překvapená pozitivními ohlasy vašeho okolí.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články