Těhotenská móda 2020: Nemusí to být nuda, ale dbejte na pohodlnost

Těhotenská móda 2020: Nemusí to být nuda, ale dbejte na pohodlnost
Zdroj: Pixabay.com
V těhotenském oblečení byste se měla cítit hlavně pohodlně. Udělejte ze svého bříška přednost a neskrývejte ho.Maxi šaty vám zajistí pohodlnost a určitě je budete moct využít i po porodu. Květinový vzor je jarním hitem.Máte ráda upnuté šaty? Proč ne! V těhotenství se nemusíte vzdát svých oblíbených kousků.Během nakupování těhotenského oblečení také myslete na období po porodu. Vyberte si třeba šaty, které jsou přizpůsobeny kojení.+ 5 fotek+ 6 fotek

Stojíte před skříní s oblečením a přemýšlíte, co si oblečete? Vaše rostoucí těhotenské bříško vám nedovoluje vzít si svůj oblíbený kousek a začínáte propadat zoufalství, že nemáte co na sebe. Máte-li pocit, že těhotenská móda obsahuje pouze vytahaná trička a neforemné šaty, tak můžete být v klidu. Těmto časům již dávno odzvonilo a i v tomto oblečení se můžete cítit příjemně a být zároveň trendy.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 03. 04. 2020 14:00

Je pravdou, že móda pro těhotné není tolik ovlivněna současnými trendy. Takže se rozhodně nebojte do takového oblečení investovat, protože je využijete i při případném dalším těhotenství.

Během nákupu mějte na paměti, že byste měla myslet i na to, co budete nosit po porodu. Mnoho módních domů nabízí kousky, které využijete jak v těhotenství, tak i po něm. Například tričko, které je přizpůsobeno ke kojení. Nejen že si nebude muset neustále vybírat nové oblečení, navíc ulevíte i své peněžence.

Pravdou je, že oblékání na počátku těhotenství zvládnete i v běžné konfekci, jenom je třeba sáhnout po kouscích o číslo větších. Jak postupem času bříško roste, bude třeba navštívit nějaký specializovaný obchod. V něm by se velikost oblečení neměla od té běžné moc lišit. Pokud je oblečení kvalitní, bude růst s vámi. Proto dávejte přednost oděvům vyrobených z bavlny, vlny či elastických materiálů.

Jaké trendy ovládnou těhotenskou módu?

Trendy pro letošní rok se od klasické konfekce moc neliší. Na jaře budou in květinové či geometrické vzory. Nemusíte se bát džínoviny. Co se týče barev, tak i v těhotenské módě bude královnou klasická modrá. Nevyhýbejte se pastelovým barvám nebo výrazné žluté.

Jste těhotná, tak udělejte ze svého bříška přednost a nesnažte se je skrývat. Je jaro a teplé dny se pomalu blíží. A tak je potřeba si udělat zavčas zásobu šatů. Základní pravidlo, a to nejen u šatů, zní, musíte se cítit pohodlně. Dáváte přednost volnějším střihům? Pořiďte si maxi šaty. Ty s vámi porostou a rozhodně se nevylučuje jejich nošení i po porodu. Máte-li raději upnuté šaty, kde vám krásně vynikne bříško, sáhněte po této variantě.

Velmi módní jsou košilové šaty. U nich oceníte především volnost a rovný střih. Nebojte se je doplnit nějakým látkovým páskem, který si uvážete nad bříško a krásně svůj outfit oživíte. Vhodné pro toto období budou šaty v boho stylu. Jedná se opět o volný střih, který se pod prsy rozšiřuje a dává tak prostor partiím, které spolu s bříškem rostou.

Brzké jarní dny jsou ještě chladné a vy máte už problém s dopnutím bundy? Kupte si pončo. To vás nejen zahřeje, ale můžete je nosit v jakýkoliv variantách. Je to navíc opět univerzální kousek, který jistě velmi ráda využijete i po porodu.

Co se týče kalhot, tak nám dáte jistě za pravdu, že nejpohodlnější jsou legíny. Jestliže je ale nosíte nerada a dáváte spíše přednost džínám, i vy si určitě vyberete. Ať už klasické džíny s látkovým pruhem, který vám krásně překryje bříško a zajistí mu jistou podpěru, tak třeba i lacláče. Jenom vybírejte takovou látku, která bude pružit a krásně se přizpůsobí vašemu rostoucímu bříšku.

Dbejte i na vhodné spodní prádlo

Spodní prádlo je důležitou součástí těhotenského šatníku. Je zřejmé, že kromě bříška se vám zvětší prsa a boky. Vaše stávající prádlo se tak pro toto období stane nedostačujícím. Proto výběr prádla nepodceňujte. Na začátku těhotenství klidně zvolte bavlněné prádlo, později ale sáhněte spíše po tom elastickém.

Kalhotky s vyšším pasem vám krásně ochrání bříško a vytvoří mu potřebou podpěru. Podprsenku zvolte takovou, která disponuje širšími ramínky a podrží vám prsa. Ulevíte tím zádům. Rozhodně byste se na nějaký čas měla rozloučit s tangy či push-up podprsenkami. Zato dejte přednost bezešvému prádlu, které se vám nikde nebude zařezávat. Při nákupu spodního prádla nezapomeňte na kojící období a pořiďte si podprsenku, která bude k tomu vhodná.

NA TĚHOTENSKOU MÓDU SE PODÍVEJTE DO NAŠÍ GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články