Tipy pro věčné mládí od Salmy Hayek: Čemu krásná herečka vděčí za krásnou pleť i po padesátce?

Tipy pro věčné mládí od Salmy Hayek: Čemu krásná herečka vděčí za krásnou pleť i po padesátce?
Zdroj: TV Prima

Salma Hayek má tipy na krásu od své babičky.
Ranní očistu pleti úplně přeskakuje.
Vyhýbá se výraznému líčení.
Péče o pleť by měla být jednoduchá.+ 1 fotka+ 2 fotky

Herečka a modelka Salma Hayek patří k nejkrásnějším ženám světa. Co ale stojí za jejím tajemstvím krásy a jak si udržuje svůj mladistvý vzhled i po padesátce? Prozradila na sebe nejenom to, ale ještě i další zajímavosti.

Petr Jirsa
Petr Jirsa 17. 08. 2020 09:00

Narodila se před více než padesáti lety, přesto by mohla konkurovat o desítky let mladším kolegyním. Salma Hayek je jednou z nejznámějších hereček světa a zároveň jednou z nejlépe vypadajících. Svůj recept na krásu prý převzala po své babičce. „Myslím, že svou zkrášlující rutinu a to, jak vnímám krásu, jsem se naučila od své babičky,” nechala se herečka slyšet pro magazín Glamour.

Vyhýbá se ranní očistě pleti

Právě hereččina péče o pleť se možná dost liší od rad a tipů, které slyšíme ze všech stran. „Nikdy si po ránu nečistím pleť, babička mě naučila, že si přes noc pleť sama doplňuje, co během dne ztratila. Navíc, pokud si pleť dobře vyčistím těsně před spaním, proč by měla být znečištěná, když se probudím?” prozradila The New York Times. Jediné, co po ránu používá, je růžová voda nebo krém kvůli hydrataci.

Má vlastní značku kosmetiky

V roce 2011 se vrhla na pole kosmetiky se svou vlastní značkou Nuance, která produkuje make-up, produkty pro péči o pleť a vlasy. Na složení několika produktů se osobně podílela. „Řekla jsem vývojářům, jaké ingredience mají přípravky obsahovat. Byli trochu v šoku, protože tyto složky vůbec neznali,” řekla pro magazín Glamour.

Častý peeling škodí

Salma věří, že je nesmírně důležité se svou pletí nakládat velmi opatrně. „Díky peelingu můžete vypadat na chvíli dobře, avšak z dlouhodobého hlediska škodí,” řekla The New York Times. A podle mnohých dermatologů má pravdu. Ti se totiž shodli, že častý peeling může způsobovat podráždění pleti a kromě odumřelých kožních buněk způsobuje odlupování buněk zdravých.

Hlavní je se vždy odlíčit

Herečka se svěřila magazínu Glamour, že milovala make-up od svých čtrnácti let. Výraznému líčení se však vyhýbá. Používá jen trochu krycího krému a rtěnku, kterou zároveň používá na tvář místo tvářenky. Pro odstranění make-upu make používá kokosový olej. „Poté použiji růžovou vodu, abych odstranila zbytky líčidel. Někdy nakapu růžovou vodu na ručník a dám ho na chvíli do mikrovlnné trouby, aby se vytvořilo trošku páry,” sdílela své tipy pro The New York Times. Poté opláchne obličej ledovou vodou. Někdy si dokonce vytvoří domácí čistící emulzi. „Stačí vzít trochu ovesných vloček, přidat vodu či mandlové mléko a trochu medu. Necháte vločky ve směsi změknout a čistící emulze je na světe. Pokožka je po ní krásně hebká,” dodala ještě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články