Chystáte se na dovolenou u vody? Myslete na to, že péče o pleť vyžaduje jiný přístup

Chystáte se na dovolenou u vody? Myslete na to, že péče o pleť vyžaduje jiný přístup
Zdroj: pixabay.com
Sluneční záření a mořská sůl dávají pokožce pořádně zabarat. Proto jí dopřávejte obzvláště přes léto kvalitní péči.Moře může mít na pokožku blahodárné účinky. Avšak citlivá pokožka na něj může reagovat špatně. Proto po příchodu na hotel nevynechávejte sprchu.Zkuste zvážit, zda je potřeba se na dovolené líčit. Nechte pleť odpočinout a načerpat vitamín D, který podporuje imunitu. Jestliže jste nesvá z toho, když nejste nalíčená, používejte lehké krémy na denní nošení či BB krémy. Ty mohou obsahovat i ochranný faktor proti slunci. + 2 fotky+ 3 fotky

Sezóna letních dovolených se pomalu ale jistě blíží. A díky rozvolňování opatření proti šíření koronaviru je téměř jisté, že se podíváme i k moři. Ať už plánujete pobyt u slané nebo sladké vody, neměla byste během odpočinku zapomínat na správnou péči o pleť.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 12. 06. 2020 14:00

Každá pleť reaguje na sluneční záření a slanou vodu jinak. Moře může mít na pleť či vlasy blahodárné účinky, ale také může dát pokožce pěkně zabrat. Slaná voda obsahuje spoustu minerálů jako je jód či vápník. Proto je dobré tyto blahodárné účinky správně využít. Citlivá pleť ale slanost nemusí zvládat dobře. Patříte mezi takové jedince? Pak se po vykoupání v moři rozhodně osprchujte sladkou vodou.

Odličování na prvním místě

Horko dává pleti pořádně zabrat, proto ji dopřejte kvalitní péči. Ani na dovolené byste neměla zapomínat na odličování. Obzvlášť když pokožku vystavujete pravidelnému slunečnímu záření. Pokud nemáte po ruce odličovací prostředky, použijte na přechodnou dobu odličovací ubrousky. Zkuste zvážit, zda je potřeba se na dovolené malovat. Nechte pokožku odpočinout a dopřejte jí péči od sluníčka či mořské vody. Slunce poskytuje vitamín D, který podporuje imunitu, která se nám na podzim hodí.

Pokud jste přeci jenom nesvá z toho, že nejste nalíčená, vyhněte se hutným krémům a těžkým makeupům. V létě si úplně v pohodě vystačíte s BB krémem či oblíbeným krémem na denní nošení. Nezanedbávejte pravidelný přísun tekutin. Použijete-li hydratační krém, určitě to není nic proti ničemu. Ale obyčejná voda má nejen příznivý vliv na pleť, ale i na zdraví.

Nepodceňujte výběr opalovacího krému

V neposlední řadě je důležitou výbavou na dovolenou opalovací krém či krém s ochranným filtrem. Pokud se nechystáte k moři, ale budete trávit čas venku na sluníčku, postačí vám BB krémy, které mají vyšší ochranný faktor. Vybrat si můžete z tónovacích opalovacích krémů vhodných na obličej.

Při nákupu opalovacích krémů myslete na to, jaký typ pokožky máte, jak rychle se na slunci opalujete a podle toho zvolte faktor. Jestliže se chystáte k moři a nebudete trávit dovolenou v Česku, sáhněte vždy po vyšším faktoru.

Namazat se opalovacím krémem na pláži je pozdě. Krém potřebuje nějaký čas na to, aby se do kůže vsákl. Proto se namažte zhruba tak 20 minut před tím, než vyjdete na sluníčko. Nezapomínejte na pravidelné mazání v průběhu dne.

Důležitá je i péče po opalování a v případě, že se spálíte, musíte jí věnovat dvakrát více pozornosti. Pro jistotu si pořiďte i přípravky s velkým obsahem panthenolu, ten má na kůži chladící účinky. K zahození nejsou přípravky s obsahem aloe vera či konopí. Jestliže jste se krásně opálila a chcete aby vám opálení vydrželo co nejdéle, musíte pokožku udržovat stále hydratovanou. Sluníčko může způsobit, že bude pleť vypadat vysušeně a namoženě. Proto používejte hydratační krémy, sprchové gely s obsahem oleje z vlašských ořechů či peelingy, které zabraňují loupání kůže.

Kosmetická taštička na dovolenou

A co by nemělo chybět ve vaši cestovní kosmetické taštičce? Opalovací krém s vyšší faktorem, mléko po opalování s panthenolem či olejem z vlašských ořechů, pomáda s ochrannou proti slunci, šampon a kondicionér s regeneračními vlastnostmi po slané vodě, voděodolná řasenka, krém na denní nošení či BB krém, korektor a případně lesk na rty.

Další rady najdete zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články