Zmizík na pihy a další opalovací pomocníci - co vás chrání, když je venku abnormální hic

Plavková sezona co nevidět zaklepe na dveře. Jaké plavky budou letos in?
Zdroj: oxalisdessous.cz/Shutterstock
CC krém, kiehl’s, 30 ml, 1030 Kč. Krém, který sjednocuje tón pleti a zároveň má v sobě ochranný faktor.Sprej na opalování, Avene, 200 ml, 436 Kč. Vaše kůže bude dlouhodobě chráněná.Balzám na rty, Bioderma,, 4 g, 219 Kč. Balzám rty vyživuje, hydratuje a zároveň chrání před UV zářením.Mléko po opalování, Astrid sun, 200 ml, 85 Kč. Po celodenním opalování je dobré pokožce vrátit hydrataci.
+ 4 fotky+ 5 fotek

Na spadnutí je další teplotní rekord v Česku. Slunce pálí jako čert, proto je nezbytná kvalitní ochrana těla. Málokdo přitom ví, jaké všechny produkty na tuzemském trhu jsou. Existují zmizíky na pihy, speciální pleťová séra a další pomocníci...

Andrea Mrkosová
Andrea Mrkosová 27. 06. 2019 12:06

Kůže nemá tělo jen chránit, ale slouží i jako vylučovací orgán. Vylučuje vodu a škodliviny a působením slunečního záření pomáhá s tvorbou vitamínu D. Opalování je v malé míře prospěšné, protože nedostatek slunečního záření může vyvolat pocit únavy nebo deprese. Naopak přílišné opalování nám může uškodit. Vede k předčasnému stárnutí kůže, vzniká více vrásek a mohou se objevit i kožní problémy, které se velice těžko odstraňují. 

Proto je důležité se o pokožku pečlivě starat a nezapomínat používat opalovací či ochranné krémy jak na tělo, tak na obličej. Nikdo z nás nechce v mladém věku vypadat jako indiánská babička nebo mít od sluníčka pigmentové skvrny, kterým lze přitom snadno předcházet. 

Ochranné prostředky pro pleť

Tvář nezakryjete oblečením jako většinu těla. Pokud tedy v létě nenosíte čepice či klobouky, je váš obličej každou chvilku vystavován sluníčku. Na trhu naštěstí existují i CC a denní krémy, které obsahují ochranu. Pokud chcete mít úplnou jistotu, můžete si každé ráno natřít pleť opalovacím krémem.

Pokud se vám na obličeji vytvoří pihy, které mnoho lidí považuje za roztomilé, ale vy se s nimi nemůžete smířit, existuje „zmizík na pigmentové skvrny“ - ten sjednotí tón pleti.

Ochranné prostředky pro tělo

Pokud víte, že na slunci budete trávit delší čas, je lepší se za všech okolností natřít opalovacím krémem a vždy začínat s vyšším faktorem. Postupně s opálením samozřejmě můžete stupeň faktoru snižovat. Jen nezapomínejte na to, že krém začíná naplno působit až zhruba třicet minut po aplikaci. Pro obnovení vlhkosti, regeneraci a zklidnění kůže je pak dobré vždy používat krémy po opalování nebo spreje. 

Ochranné prostředky pro rty

V neposlední řadě nezapomínejte chránit vaše rty, i ty se dají spálit a není to nic příjemného.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ZMIZÍKY A DALŠÍ PŘÍPRAVKY PRO OCHRANU TĚLA PŘED SLUNCEM!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články