Tipy na letní líčení: Co udělat pro to, abyste se neroztékala?

Tipy na letní líčení: Co udělat pro to, abyste se neroztékala?
Zdroj: pixabay.com
Pokud můžete, rozhodně líčení v létě omezte. Dopřejte pokožce zasloužený odpočinek, navíc nebudete muset řešit problém s roztékajícím make-upem.Během letních dnů používejte líčidla v pudrové konzistenci. Vyhněte se výrazným očním stínům a těm, které obsahují třpytky. Ty byste za chvíli stejnak měla po celém obličeji. V létě můžete vynechávat krém na denní nošení. Používejte jej výjimečně a to hned ráno. Naneste ho na vyčištěnou pleť. Počkejte až se vsákne a pak se naličte. V létě jsou ideální voděodolná líčidla. Odolají nejen vašemu potu, ale též návštěvě bazénu. Večer při odličování se možná trochu potrápíte, ale kvalitní odličovací prostředky by to měly bezproblémů zvládnout. + 2 fotky+ 3 fotky

Předpověď počasí hlásí, že nás čekají pořádná vedra. S nimi jdou ovšem ruku v ruce potíže. Pokud jste zvyklá se pravidelně líčit, jistě víte, že ve velkých teplech se líčení roztéká a vytváří po celém obličeji nevzhledné fleky. Proto vám přinášíme několik tipů, jak tomuto problému předejít.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 26. 06. 2020 14:00

Nejideálnějším řešením by samozřejmě bylo líčení omezit. Pokožka si odpočine a vy nemusíte řešit problém s rozteklým make-upem. Jenže ne vždy můžete vyrazit ven nenalíčená. V takových případech se v letním období snažte tuto zkrášlující proceduru zredukovat, a hlavně se vyhněte velkým vrstvám, které v teple a v kombinaci s potem nadělají pořádnou neplechu.

Během letních dnů rozhodně nezapomínejte na pravidelné pití obyčejné vody. Nejen, že je důležitá ze zdravotního hlediska, navíc ještě přirozeně hydratuje pleť. Věnujte pozornost hydratačním prostředkům, které pokožku oživí. Mezi úplně nejzákladnější prostředky během léta patří používání krémů s velmi malou texturou, ale vysokým ochranným UV faktorem. Nezapomínejte také na pravidelný peeling či pleťovou masku.

Méně znamená více

Pokud jste zvyklá se líčit málo, v létě si vystačíte pouze s řasenkou, leskem na rty a korektorem, který zamaskuje malé nedokonalosti. Pro horké dny je vhodná voděodolná kosmetika, která odolá jak potu, tak i návštěvě bazénu. S voděodolným líčením se trochu potrápíte večer při jeho sundavání. Nicméně kvalitní odličovač by to měl s přehledem zvládnout.

Jestliže se ale cítíte příjemněji s kompletním make-upem, používejte ten odlehčený. Krémové jsou těžké, snadněji se rozpijí a leckdy mohou na vašem obličeji vytvořit nežádoucí mapy. Mezi lehčí make-upy se řadí třeba BB krémy. Co se týče klasických make-upů, vyberte si ty, které mají minerální složení. Sice opalovací krém nenahradí, ale ochrání vás alespoň zčásti před slunečními paprsky. Dáváte-li přednost většímu krytí, pořiďte si make-up na vodní bázi. Ten znemožňuje ucpávání pórů, a hlavně hydratuje pleť, což je v létě důležitý prvek.

Vyhněte se výrazným barvám a třpytkám

Co se týče tvářenky, používejte tu v sypké konzistenci. Pudrové či minerální varianty jsou vhodné snad pro všechny typy pleti, zároveň jsou prodyšné a spolehlivě kryjí. Dávejte přednost pudrům, které sají vlhkost. Nejen, že pohltí váš pot, ale také umí pleť zmatnit, čímž eliminují nežádoucí lesk. Oční stíny zvolte opět v sypkém stavu. Vyhněte se výrazným barvám a stínům, které obsahují třpytky. Ty byste za chvíli stejně měla po celém obličeji. Místo rtěnek raději sáhněte po lesku na rty.

Pamatujte na to, že vaše pleť trpí více v zimě než přes léto. Rozhodně nevynechávejte pravidelné odličování. Co ale můžete přes léto vynechávat, to je denní krém. Používejte jej výjimečně, zejména ráno po vyčištění pleti. Než se začnete malovat, dejte krému alespoň patnáct minut, aby se vsákl. Pak naneste make-up. Jestliže trpíte vysokým pocením či mastnou pletí, určitě krém vynechte úplně.

Dlouhou výdrž vašeho líčení a ochranu proti horku, vlhku či větru zajistí fixační sprej, který stačí po dolíčení lehce stříknout na obličej.

Další tipy na líčení v parném létě najdete zde:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články