Jaké líčení zvolit pod brýle: Rozhodující je typ dioptrií, tvar obočí a posazení očí

Jaké líčení zvolit pod brýle: Rozhodující je typ dioptrií, tvar obočí a posazení očí
Zdroj: unsplash.com
Líčení pod brýlemi má jistá specifika. Rozhodně neuškodí výraznější líčení. Důležité je, aby se pod brýlemi neskrylo.Předtím než s líčením začnete, dejte si pozor, abyste měla pleť vyčištěnou od nečistot. Nevynechejte důležitou podkladovou část a nakonec celý makeup zafixovat pudrem. Trpíte-li tmavými kruhy pod očima, pečlivě je zamaskujte. Pokud byste to neudělala může se stát, že vám je brýle zvýrazní. Máte ráda barevné kombinace? Pod brýlemi se pořádně vyřádíte. Doporučuje se používat kontrastní odstíny, které vaší duhovku zvýrazní. + 1 fotka+ 2 fotky

Pro hodně žen je nošení brýli každodenní rutinou. Pokud mezi ně patříte i vy, tak jistě víte, že líčení pod dioptrickými brýlemi se řídí jinými pravidly než u žen, které brýle nenosí. Hlavní je dbát na to, aby líčení pod brýlemi nezaniklo.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 13. 05. 2020 14:00

Než se začnete malovat, přesvědčte se o tom, že máte pleť vyčištěnou a zbavenou veškerých nečistot. Určitě byste neměla vynechat důležitou podkladovou bázi a celý makeup zafixovat pudrem. Jestliže trpíte tím, že máte kruhy pod očima, dbejte na pečlivé zamaskování. Pokud byste kruhy špatně zamaskovala, obroučky vám je ještě více zvýrazní.

Hrajete si ráda s barvami? Pod brýlemi se s nimi vyřádíte dosyta. Doporučuje se používat stíny v kontrastních barvách. Díky nim dojde ke zvýraznění duhovky. Modrooké ženy mohou zvolit třeba zlatou či nugátovou, ženy s hnědýma očima tmavě zelenou nebo bronzovou a zelenoočky fialovou či vínovou. Nebojte se výrazných barev, které pod brýlemi krásně vyniknou. Důležitým pomocníkem na kterého byste neměla zapomínat, jsou kleštičky na řasy. Díky nim se vám oko pod brýlemi krásně otevře.

Líčení dle dioptrií

Předtím než si zvolíte styl vašeho líčení, uvědomte si, jakou oční vadou trpíte. Krátkozraké ženy se líčí jinak než ty dalekozraké. Jestliže špatně vidíte na dálku skla vašich brýlích oko zmenšují. Tudíž tomu musíte přizpůsobit i líčení. Oči byste měla opticky zvětšit. K tomu vám pomůže černá linka na víčku. Zbylou část oka domalujte světlými stíny, zaměřte se na řasy. Na horní část klidně naneste větší vrstvu řasenky, na tu spodní pouze jednu. Rozhodně nikdy nepoužívejte černé linky na horní i dolní část oka současně. Tento styl líčení oči ještě zmenší.

Máte-li opačný problém, tedy že vidíte špatně na blízko, taktika správného líčení bude opačná. Jelikož skla vašich dioptrií oči zvětšují, potřebujete je opticky zmenšit. V tomto případě byste měla dát přednost tmavšímu líčení. Klidně celé oči orámujte černými linkami, nepoužívejte rozjasňovače. Světlé stíny také nebudou tím pravým.nBarvu očních stínů zvolte takovou, která bude ladit s obroučkami a typem vaší pleti.

Další tipy

Při líčení určitě nezapomínejte na obočí. U brýlí na dálku se nebojte obočí zvýraznit tmavší barvou než jaké máte vlasy. Ženy, které nosí brýle na blízko by si měly dát pozor na to, aby se jim obočí neschovalo za obroučky. Proto se při trhání obočí držte toho, jak velké obroučky máte.

Nosíte kontaktní čočky? I u nich byste se měla dodržovat několik praktických rad. Vyhněte se řasenkám, které prodlužují řasy. Může se stát, že vám z řas budou odpadávat kousky řasenky, které by mohly čočku zašpinit. Stíny používejte tuhé a ne práškové. Prach ze stínů by se v průběhu dne mohl dostat do oka.

Máte oči daleko od sebe? I v tomto případě je řešení jednoduché. Sáhněte po tmavé konturovací tužce, kterou orámujete oko. Řasenku použijte černou. U očí, jež jsou blízko u sebe sáhněte po světlých lesklých odstínech. Na vnitřní koutek oka použijte světlou konturovací tužku. V tomto případě byste se měla úplně vyhnout tmavým stínům. Chcete-li je přeci jenom použít, naneste je pouze na vnější polovinu víčka.

NA DALŠÍ TIPY SPRÁVNÉHO LÍČENÍ POD BRÝLE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články