Zářivé jarní barvy v oblékání: Jak je kombinovat, abyste nevypadala jako pastelky

Zářivé jarní barvy v oblékání: Jak je kombinovat, abyste nevypadala jako pastelky
Zdroj: unsplash.com
Začněte s neonovými barvami postupně. Jestliže se necítíte na to,že byste vyrazila v neonu, ta zvolte v těchto barvách pouze doplňky. Celá do neonu! Proč ne! Vždy zvolte ale jeden neonový odstín celého kostýmku. Ten případně doplňte o bílou či černou.Neonově zelenou nejlépe doplníte o černou barvu. Zářivé barvy lépe sluší tmavovláskám, které tyto odstíny zvýrazní.Zářivě růžová se hodí spíše k elegantním kouskům. + 2 fotky+ 3 fotky

Jarní sluneční paprsky již nabírají na síle, zimní oblečení pomalu ukládáme ke spánku a o slovo se začínají hlásit jarní kousky. Proto se vzdejme tmavých barev a prosvětleme ulice či kanceláře jarními zářivými tóny. Poradíme vám, jak na to.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 13. 04. 2020 14:00

Když už barvy, tak co třeba ty neonové? Rozhodně se výrazných nebojte. Důležité je neony dobře sladit, abyste nepůsobila lacině. Nicméně, pokud budete dodržovat pár základních pravidel, chybu rozhodně neuděláte.

Neonové barvy si většinou oblékají ženy, které mají rády pozornost druhých a nevadí jim vystoupit svým oblečením z davu. Jestli se necítíte na to, abyste se oblékla do neonu, zvolte v těchto barvách pouze doplňky. Třeba náhrdelníky, náramky, kabelky či boty. Pokud si oblečete obyčejné tričko, džíny a k nim zvolíte neonové boty, nebudete v této kombinaci nijak vyčnívat, ale ozvláštníte svůj jednoduchý outfit.

Držte barvu

Jedním ze základních pravidel je to, že byste měla mít na sobě pouze jednu neonovou barvu. Pokud jich zkombinujete více, může se stát, že budete působit až moc křiklavým dojmem. Zvolte tedy jednu neonku a tu doplňte neutrální barvou. Nejlépe ji zkombinujete s bílou nebo černou. K těmto barvám sedí džínovina případně kůže.

Jestliže jste opravdu velkou fanynkou neonových barev a jste ráda středem pozornosti, tak se klidně oblečte celá do neonu. Ale opět jenom do jedné barvy. V této kombinaci dobře vypadají třeba overaly, dlouhé šaty nebo dámské kostýmky.

Dejte si také pozor na to, abyste neoblékla do neonu nějakou část těla, na kterou nechcete upozorňovat. Zbytečně ji zvýrazníte, a tak zviditelníte její nedostatky. Naopak neon zvolte tak, aby byly v popředí vaše přednosti. Pyšníte se například dlouhýma štíhlýma nohama? Pak si klidně oblečte kalhoty v barvách neonu.

Kombinace podle odstínů

S neonově zelenou byste měla šetřit. Jedná se o velmi výraznou barvu, které byste na sobě měla mít spíše méně než více. Zvolte raději jednoduché kousky, jako jsou mikiny, trička či saka. Tuto barvu doladíte nejlépe s bílou či černou.

Dáváte-li přednost elegantnějším kouskům, zvolte neonově růžovou. Tento odstín je vhodný pro šaty pouzdrového stylu, kostýmky nebo saka. Klidně ji doplňte o masivnější doplňky, jako jsou náhrdelníky, náušnice či zlaté náramky. Růžovou můžete zkombinovat s tyrkysovou nebo oranžovou.

Zářivě oranžová se hodí k věcem, které mají vzory v etno stylu. Případně k ní můžete přidat královskou modrou, lila nebo sytě žlutou. Zářivé barvy spíše sluší tmavovláskám. Lépe v nich vyniknou.

Tyrkysová barva patří mezi ty méně zářivé a sluší skoro všem. Nejvíce se v ní ale najdou blondýnky. Jelikož je méně výrazná, můžete ji kombinovat v menší míře s dalšími neony. A to třeba s limetkovou či svítivě růžovou. Pokud byste se chtěla držet jemnější kombinace, zvolte béžovou či jinou pastelovou barvu.

INSPIRACI PRO MÓDU V TRENDY NEONECH NAJDETE V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články