Deset módních kousků, bez kterých se v létě 2020 neobejdete

Deset módních kousků, bez kterých se v létě 2020 neobejdete
Zdroj: Freepik.com
Jestliže si budete vybírat oblečení na léto, zjistěte si, z čeho je vyrobené. Vhodné jsou látky vyrobené z bavlny, konopí či viskózy.
Bílé tenisky (510 Kč) se hodí téměř ke všemu. Ty s vyšší platformou zvolte ke sportovnímu outfitu. Tedy ke kalhotám nebo šortkám.
Plátěné tenisky (186 Kč) si již můžete vzít třeba k šatům či sukním. Džínové sukně (434 Kč) lze považovat za stálice v šatníku. Můžete zvolit nejen tu v denimové barvě, ale třeba v bílé či černé.+ 15 fotek+ 16 fotek

S letní sezónou nastává obligátní otázka: Mám co na sebe? Odpověď obvykle zní, že nikoli. I proto jsme pro vás připravili tipy, ve kterých se v horkých dnech budete cítit pohodlně, oblečení bude nadčasové a neutratíte za ně celou výplatu. Nechte se inspirovat!

Klára Trousilová
Klára Trousilová 22. 06. 2020 14:00

Nejprve je třeba si uvědomit, že každé roční období je specifické, a proto si žádá jiný módní styl. Připravili jsme pro vás deset kousků, které tvoří základ nadčasového letního šatníku. Pak už stačí jenom trendy doplněk a stanete se hvězdou všech letních slavností.

Materiál hraje důležitou roli

Předtím než si daný kousek pořídíte, přečtete si pozorně z čeho je dané oblečení vyrobené. Rozhodně dávejte přednost přírodním materiálům. V horkém létě oceníte zejména oblečení z bavlny, jejíž důležitou vlastností je savost a prodyšnost.

K dalším vhodným materiálům patří konopí. Oblečení z této rostliny poznáte ihned. Na první dotek je totiž hrubší než bavlna. Výhodou je, že se takové oblečení hodí pro každou sezonu. V létě vás bude chladit, v zimě naopak příjemně zahřeje.

Pokud byste dala přednost umělým látkám, sáhněte po viskóze. Opět se jedná o chladivý materiál, který saje pot. Viskóza je oblíbenou náhražkou za drahé hedvábí.

Co se týče střihů, vsaďte na volnější, ve kterých se nebudete tolik potit. Jestliže vám vyhovuje vypasovanější oblečení, vybírejte kousky z kvalitního materiálu. Ten by vám měl zajistit vzdušnost, lépe sát pot a chladit. Nezapomeňte hlavně na to, že se v daném outfitu musíte cítit dobře a pohodlně.

Top 10 kousků

Bílé kalhoty

Nesmrtelná klasika. Bílá je barvou léta, proto se jí nebojte. Jednoznačnou výhodou takových kalhot je fakt, že se dají zkombinovat téměř s čímkoliv. Bílé kalhoty jsou dostupné v různých střizích, letošní trend představuje model s vysokým pasem a kratšími nohavicemi. Sice je třeba je častěji prát, ale tím se nenechte odradit. Už proto, že budou slušet každé ženě.

Jednoduché tričko

Opět jeden z kousků, které využijete celoročně. Pokud zvolíte neutrální barvu jako je bílá, černá či šedá, nemusíte se bát téměř všech kombinací, třeba se sukní, šortkami nebo kalhotami. Pokud ráda nosíte upnuté kalhoty, kupte si volnější tričko s véčkovým výstřihem. Přiléhavější trička se hodí k tylovým či áčkovým sukním nebo širokým kalhotám. Minimálně jedno tričko zvolte bez potisku. Další už třeba oživte malým nápisem či pruhy. Mějte na paměti, že čím užší pruhy jsou, tím více vás opticky zeštíhlí.

Tílka

Mají opět více využití. Můžete je nosit ke kalhotám, sukním, ale v případě chladnějšího počasí třeba pod košili. V základním šatníku byste měla mít jednobarevné tílko bez většího zdobení. Tento základ pak doplňte o současné trendy. Mezi ty patří třeba tílko s pletenými ramínky, která celý outfit oživí. Pokud nejste fanynka bohatých doplňků, sáhněte po tílku s mašlí na rameni. Ta vám doplňky nahradí. Jenom si dejte pozor, že ženy se širšími rameny může opticky ještě zvětšit. Horkou novinkou jsou tílka s odhalenými zády. Výstřih v zadní části je mnohem rafinovanější. Pod takový kousek se obvykle nenosí podprsenka. Jestliže si netroufnete, zvolte variantu bez ramínek.

Džínová bunda

Na výběr máte z několika variant. Nejčastěji se nosí modely oversized nebo zkrácené. Oversized většinou disponují páskem, kterým zvýrazníte váš pas. Ty kratší podpoří váš mladistvý vzhled. Můžete sáhnout buď po klasických denimových, anebo vybírat z barevných - bílých, pastelových či batikových.

Sukně

Dnes již panuje názor, že k sukni nemusíte nosit pouze balerínky či lodičky. Chybu neuděláte ani s teniskami. Trendy jsou džínové sukně, které jsou oblíbené již několikátou sezonu, a proto je lze považovat za nadčasové. A nemusí jít pouze o denimovou barvu. Vysoké a štíhlé ženy si na sebe mohou vzít ultra mini sukni, která je ovšem vhodná výhradně pro ženy s perfektní postavou. Jestliže jste v denimových sukních nenašla zalíbení, hitem léta jsou plisované modely. A ty perfektně sednou každé ženě. Bez ohledu na její postavu nebo věk. Jenom si dejte pozor na délku a šířku skladu.

Maxi šaty

Opět kousek, který potěší každou ženu. A to z toho důvodu, že sluší snad každé. Nyní jsou v módě rozevláté střihy, které zakryjí drobné nedostatky. Co se týče barev, chybu neuděláte s křiklavými až neonovými odstíny. Pokud dáváte přednost méně výraznějším barvám, sáhněte po pastelových odstínech. Maxi šaty jsou do horkých dnů ideálním kouskem. Jsou vzdušné a lehké.

Šortky

Kraťasy jsou vhodné pro všechny ženy. Pokud nerada ukazujete nohy kvůli silnějším stehnům, pořiďte si bermudy, které končí nad koleny či těsně pod nimi. Denim má zde také své zastoupení. A opět si můžete zvolit jakoukoliv délku. Trendem jsou šortky s vyšším pasem, které ale bývají kratší. Zato vám opticky prodlouží nohy.

Plavky

U plavek se řiďte kvalitou materiálu. Víte o tom, že je materiál, který disponuje ochranným faktorem proti slunci? Jednodílné plavky schovají přebytečná kila. Pohodlnost vám zajistí plavková podprsenka bez kostic.

Bílé tenisky

U výběru tenisek se rozhodujte podle toho, k čemu si je budete chtít vzít. Tenisky s větší podrážkou se hodí spíše ke kalhotám či šortkám. Ovšem plátěné tenisky si můžete vzít jak k sukni, tak ke kalhotám. Dbejte na to, jakého jsou boty tvaru.

Sluneční brýle

Doplněk, bez kterého se v létě neobejde snad žádná žena. Trendem jsou barevná sklíčka. A to růžová, oranžová nebo zelená. Co nechte doma, to jsou brýle „pilotky“ nebo „lenonky“. Zato takzvané mouchy jsou a budou moderní snad navždy.

Další inspiraci pro letní šatník můžete načerpat zde:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články